Sophie (15) i støtet

Sophie Wiese er virkelig i drivet om dagen. Nylig ble 15-åringen tatt ut på landslaget for første gang.

Sophie Wiese (15) gjør ikke annet enn å smile fra øre til øre om dagen. I januar debuterte Korsvoll-jenta på landslaget – og snart venter Røa-kontrakt på stortalentet.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Korsvoll: – Foreløpig spiller jeg for Korsvoll og trener av og til med Røa. I framtida hadde det selvsagt vært spennende å spille for Røa, understreker Sophie.

Enn så lenge har imidlertid det 15 år gamle fotballtalentet mer enn nok med å spille for juniorlaget til Korsvoll. Spesielt etter at hun også ble tatt ut i J16-troppen til Norge i januar.

– Det var første gangen jeg ble tatt ut i en ordentlig tropp. Nå håper jeg å være med mye videre, og jeg vil gjerne bidra til at laget klarer å kvalifisere seg til EM og VM, sier Sophie.

God matching i serien

Korsvoll-jenta trener seks dager i uka, og har store planer for framtida.

– Målet på sikt er selvfølgelig å komme på a-landslaget, fastslår hun.

15-åringen er også svært spent med tanke på årets sesong i Korsvoll.

– Juniorlaget vårt har rykket opp i interkrets, så det blir spennende å se hvor godt vi kan gjøre det der. Jeg håper vi klarer å komme høyt opp på tabellen, sier Sophie.

Toppserien neste år?

Årets sesong kan fort bli den siste hun spiller for Korsvoll. Røa-trener Geir Nordby avslører overfor Nordre Aker Budstikke at klubben har planer om å signere Sophie i nær framtid.

– Hun et kjempetalent, så vi ønsker selvfølgelig at hun skal komme til Røa. Foreløpig matcher vi henne bare forsiktig på trening, men Sophie kan spille i toppserien allerede om ett år, mener Nordby.

Sophie begynte å hospitere på Røa-treninger allerede i fjor, og nå er 15-åringen fast innslag på øktene til toppserieklubben.

– Men det er viktig at hun behandles riktig. Å få trening på toppnivå er nok gull verdt for henne, tror Geir Nordby.

PS! Korsvoll har en rekke gode jentespillere på aldersbestemte lag. På kretslagene til Oslo for 91-, 92- og 93-årgangen finnes det hele syv Korsvoll-spillere. Sophie Wiese og Stine Linnerud Jespersen er innslagene hos 91-årgangen. Signe Moe, Vilde Frøshaug og Heidi Ødegaard er med på laget til 92-årgangen, mens Nadine Mellem og Ingrid Andersen er uttatte spillere i troppen til Oslos 93-årgang.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse