Lyn-gutter i Midtøsten: - Spennende å møte en helt annen kultur

Lyn-spillerne Magne Simonsen, Mads Dahm, Endre Fotland Knudsen og Erling Knudtzon.

Lyns fire U21-landslagsspillere skal måle krefter mot jevnaldrende fra Midtøsten – i tillegg til å være med på startskuddet for arbeidet med å utvikle barne- og ungdomsfotballen i Irak.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.11.2008 kl 10:53

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
AMMAN: Firenasjonersturneringen for U21-landslag i Jordan markerer den offisielle åpningen av Irak/Midtøsten-prosjektet, som er et samarbeidsprosjekt mellom Norge, Irak, Jordan og Syria.

Norges Fotballforbunds hovedformål i prosjektet som er støttet og utviklet i nært samarbeid med Utenriksdepartementet, er å bidra til å utvikle barne- og ungdomsfotballen i Irak for å stimulere til aktivitet blant barn og unge i et land som har vært sterkt preget av krigshandlinger og terror siden invasjonen i 2003.

For Lyn-spillerne Magne Simonsen, Mads Dahm, Endre Fotland Knudsen og Erling Knudtzon, gir dette turneringen en ekstra dimensjon.

- For meg betyr fotball veldig mye, og jeg tror det vil bety veldig mye for irakisk fotball at vi vil hjelpe. Det kan være med på å løse små problemer i det store bildet. Det er i alle fall en start, sier Magne Simonsen.

- Det er viktig at også barn her nede får muligheten til å ha det gøy med fotballen, supplerer Mads Dahm.

Vil vise seg frem

Men selv om Lyn-spillerne er glad for å være en liten del av et stort prosjekt, så er alle svært sugne på vise seg frem for landslagsledelsen. For de er ikke i tvil om at spill for U21-landslaget er viktig for deres sportslige utvikling.

- Vi møter de beste jevnaldrende fotballspillerne i utlandet, og det er morsomt å spille med flagget på brystet. For meg personlig er disse kampene viktig, spesielt med tanke på at jeg har fått lite spilletid i Tippeligaen i år, sier Endre Fotland Knudsen.

- Jeg får målt meg mot de beste på min alder, og jeg får se hvilket nivå jeg må jobbe for å nå, sier Erling Knudtzon.

Gir perspektiver utover fotballen

Firenasjonersturneringen - som foregår i perioden 22. – 28. november - markerer ikke bare åpningen på Norges Fotballforbunds arbeid med å utvikle barne- og ungdomsfotballen i de tre landene, den markerer også starten på en ny generasjon U21-landslagsspillere som skal stille beste mulig forberedt til EM-kvalifiseringen som starter sensommeren eller høsten 2009.

- For oss er turneringen et viktig kartleggingstiltak, selv om vi vet mye om spillerne fra før av. Det er viktig å bli godt kjent med hverandre både på og utenfor fotballbanen, og alle skal få rikelig anledning til å vise seg frem i løpet av de tre kampene, sier U21-landslagstrener Øystein Gåre.

Som samtidig påpeker at turneringen gir verdifulle perspektiver langt utover toppfotballens rekker.

- Det er veldig positivt at spillerne får oppleve en helt annen kultur, og at de får en forståelse av hvilke utfordringer de har i Midtøsten sammenlignet med ”snille” Norge. Derfor er jeg også glad for at vi får mulighet til å yte et lite bidrag til et flott prosjekt, sier Gåre.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse