Sprek 110-åring

Gode forbilder: Tommy Berntsen, Steven Lüstu og Jo Tessem (ikke tilstede) fikk hedersmedalje som gode forbilder og elitelagets ryggrad.

Taler, tapas, sang og prisutdeling stod på programmet da Lyn feiret 110-års jubileum.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.03.2006 kl 10:33

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Gull i blikket: Trener Henning Berg mener markeringen er bra for mangfoldet i klubben. Han tror på gull i årets Tippeliga.

Se bildet større

Lars K.Rivø (t.v) og Odd Veie-Rosvoll mottok Lyns to ærespriser under 110 års-jubileumet.

Blindern: Over 140 festdeltakere med "hjerte i Lyn" hadde tatt turen til Frederikke restaurant sist fredag. På dagen 110 år etter stiftelsen på St. Hanshaugen, ville Ski-og fotballklubben Lyn med allianselagene Lyn Ski, FC Lyn Oslo og Lyn Fotball sammen feire at de er en oppegående 110-åring.

– Det er spennende og morsomt å kunne invitere til en slik feiring, forteller daglig leder i SFK Lyn, Per Gjermshus.

– Poenget er ikke at det skal være noe høytidelig fest, men en liten markering og påminnelse om at vi i dag fyller 110 år.

Selv minnes Gjermshus best storhetstiden Lyn hadde på 60-tallet.

– Da var Lyn en ledende fotballklubb som vant alt. Men jeg glemmer heller ikke Ivar Formos gulløp på 5-mila under OL i 1976, smiler han.

Ærespriser og hederstegn

I tillegg til god mat, taler, sang og filmvisning, stod også prisutdeling på kveldens program. Både æresmedlemskap og hederstegn ble delt ut. Sammen med Lars K. Ribø, som i følge Gjermshus aldri har sagt nei til noe arbeid i Lyn, fikk også klubbens egen historiker Odd Veie-Rosvoll kveldens ærespriser.

– En veldig stor ære, smiler 75-åringen, som best husker bronselaget i fotball fra lekene i Berlin i 1936, hvor hele seks Lyngutter deltok.

Blant et fåtall medlemmer som mottok hederstegn, var eliteseriespillerne Tommy Berntsen, Steven Lüsti og Jo Tessem. De ble tildelt prisen som gode forbilder for yngre spillere og som ryggraden på elitelaget.

– En utrolig overraskelse og selvfølgelig en stor ære. Det er jo ikke mange som har fått et slik hederstegn før meg, smilte Berntsen.

Med gull i blikket

Til tross for en av Norges eldste fotballklubber, stiller Lyn med eliteseriens yngste lag. Og selv med en mimrekveld som denne, var det ikke trener Berg i mot å snakke om fremtiden og kommende sesong for Oslo-klubben.

– Vi har en utrolig spennende stall i år som i fjor, med en god blanding av yngre lovende talenter og eldre mer rutinerte spillere, forteller Berg

Med en 3.plass i fjor, bare to poeng bak seriemester Vålerenga, satses det høyt hos Oslo-laget.

– Målet i år er å vinne tippeligaen – noe annet vil være unaturlig etter fjorårets sesong, mener Berg, som likevel tror serien blir jevn også i år.

Og feiringen av klubben satte treneren stor pris på.

– Veldig bra for mangfoldet i klubben med en slik markering. For min egen del er det både spennende og gøy å lære om klubbens historie, forteller den sympatiske treneren.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse