Sprudlende profiler

Sprudlende profiler

Korsvoll-jentene har gått i samme klasse og spilt fotball sammen i alle år.

Vilde Frøshaug (15) og Stine Jespersen (15) er to av mange profiler på gull-laget. Selv mener jentene at samholdet har vært nøkkelen til suksess.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.11.2007 kl 09:25

Korsvoll: Korsvoll-jentene har vist seg å være uslåelige denne sesongen. J15-laget vant både serien for annet år på rad, og tok også gull i Oslomesterskapet. Det siste med meget god margin, takket være superspissen Vilde Frøshaug. Hun scoret fem mål i finalen mot Skeid som endte akkurat 5-0.

– Mmm... Det er alltid gøy å score, smiler Vilde beskjedent, etter en liten dytt i siden fra lagvenninnen Stine Jespersen.

Spiser middag sammen

Jentene tøer fort opp i høstmørket på Korsvollbanen da de får spørsmål om hva de mener suksessen skyldes.

– Det er samholdet. Helt klart, sier profilene i kor. Laget består av jenter fra to klasser på Korsvoll skole, og de har holdt sammen i alle år.

– Vi er en gjeng som alltid har holdt sammen. Vi er alle gode venner, og henger sammen på fritida også. Ofte spiser vi middag sammen før kamper og sånn, forteller Stine Jespersen.

– Og så går vi alltid på banen for å vinne sammen, legger hun til.

Krets- og landslagspillere

Stine Jespersen har tatt et langt steg videre i fotballkarrieren. Hun ble tatt ut på U15-landslaget forrige måned.

– Det er veldig gøy, smiler midtstopperen fornøyd. Hun er ikke den eneste av Korsvolljentene som har blitt lagt merke til.

– Vi er faktisk det laget med flest spillere på kretslag og spillerutvikling i Oslo, forteller assisterende lagleder, Ole Bernt Frøshaug. Han er stolt av den sammensveisede jentegjengen.

– Det er fantastisk morsomt med en slik gyllen årgang, sier Frøshaug.

Og den årgangen har Korsvoll lyst å satse på. Til neste år har de meldt på et seniorlag i dameserien, slik at 15-åringene kan ha et damelag å vokse frem mot. Ellers er veien kort til etablerte storlag som Røa.

– Klubben ønsker å holde på disse talentfulle jentene. Forhåpentligvis fortsetter de både å spille fotball, og å spille fotball i Korsvoll, sier Frøshaug.

Men for øyeblikket er det ingen av jentene som ønsker å forlate venninnegjengen på Korsvoll.

– Vi skal vinne igjen neste år, slår Vilde og Stine fast.

Annonse
Annonse
Se bildet større

Midtstopper og landslagspiller Stine Jespersen (t.h.) og måljeger Vilde Frøshaug feirer jubelsesongen.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!