Sprudlende profiler

Korsvoll-jentene har gått i samme klasse og spilt fotball sammen i alle år.

Vilde Frøshaug (15) og Stine Jespersen (15) er to av mange profiler på gull-laget. Selv mener jentene at samholdet har vært nøkkelen til suksess.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.11.2007 kl 09:25

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Midtstopper og landslagspiller Stine Jespersen (t.h.) og måljeger Vilde Frøshaug feirer jubelsesongen.

Korsvoll: Korsvoll-jentene har vist seg å være uslåelige denne sesongen. J15-laget vant både serien for annet år på rad, og tok også gull i Oslomesterskapet. Det siste med meget god margin, takket være superspissen Vilde Frøshaug. Hun scoret fem mål i finalen mot Skeid som endte akkurat 5-0.

– Mmm... Det er alltid gøy å score, smiler Vilde beskjedent, etter en liten dytt i siden fra lagvenninnen Stine Jespersen.

Spiser middag sammen

Jentene tøer fort opp i høstmørket på Korsvollbanen da de får spørsmål om hva de mener suksessen skyldes.

– Det er samholdet. Helt klart, sier profilene i kor. Laget består av jenter fra to klasser på Korsvoll skole, og de har holdt sammen i alle år.

– Vi er en gjeng som alltid har holdt sammen. Vi er alle gode venner, og henger sammen på fritida også. Ofte spiser vi middag sammen før kamper og sånn, forteller Stine Jespersen.

– Og så går vi alltid på banen for å vinne sammen, legger hun til.

Krets- og landslagspillere

Stine Jespersen har tatt et langt steg videre i fotballkarrieren. Hun ble tatt ut på U15-landslaget forrige måned.

– Det er veldig gøy, smiler midtstopperen fornøyd. Hun er ikke den eneste av Korsvolljentene som har blitt lagt merke til.

– Vi er faktisk det laget med flest spillere på kretslag og spillerutvikling i Oslo, forteller assisterende lagleder, Ole Bernt Frøshaug. Han er stolt av den sammensveisede jentegjengen.

– Det er fantastisk morsomt med en slik gyllen årgang, sier Frøshaug.

Og den årgangen har Korsvoll lyst å satse på. Til neste år har de meldt på et seniorlag i dameserien, slik at 15-åringene kan ha et damelag å vokse frem mot. Ellers er veien kort til etablerte storlag som Røa.

– Klubben ønsker å holde på disse talentfulle jentene. Forhåpentligvis fortsetter de både å spille fotball, og å spille fotball i Korsvoll, sier Frøshaug.

Men for øyeblikket er det ingen av jentene som ønsker å forlate venninnegjengen på Korsvoll.

– Vi skal vinne igjen neste år, slår Vilde og Stine fast.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse