Lyns fotballgutter drar igang: Starter innsamlingsaksjon til flyktningene

Denne gjengen vil mer enn å spille fotball: Kristoffer Morønningen, Filip D. Flaa, Theodor S. Strømø, Mads Foss Aaserud, Mathias Emilsen, Arselan Rasoul, Mikkel Tveiten, Even Hatling, Scott Robinson, Oscar Bobb, Kristian Berg Tveter, Jacob ote, Sondre Holmlund, Daniel Schneider og Håkon Sjåtil. Trenere er Mikkis Aaserud og Tresor Egholm. FOTO: @LynGutter2002 (instagram)

– Vi hadde planlagt et lite lotteri på lørdagens kamp, men tenkte at andre barn enn våre egne trenger pengene mer. Det var der det begynte, nå håper vi at andre klubber følger etter, sier Dag Hanstad i Lyn, om innsamlingsaksjonen til flyktningene.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.09.2015 kl 20:49

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Snart skal Lyn Gutter-02 spille kamp mot Stabæk, men det er mer å spille fotball som gjelder. Laget samler også inn penger til flyktningene. Her lyns Mathias Emilsen som jubler i kamp, sammen med Sondre Holmlund og Mads Foss Aaserud. FOTO: @LynGutter2002 (instagram)

KRINGSJÅ: Lørdag spiller 13-årslagene til Stabæk og Lyn 1. divisjonskamp i Gutter-14 på Kringsjå. Det hardtsatsende Stabæklaget er etter sigende favoritt på banen, men utenfor banen samler lagene seg om å få inn mest mulig penger for å hjelpe Syriaflyktningene.

Les også: Kriminell bande tatt for flere innbrudd i Nordre Aker

– Enkel måte å bidra på

- Vi er alle opptatt av flyktningkatastrofen og måter vi kan bidra på. Dette er en enkel måte å gjøre det på. Jeg opplever stort engasjement i begge lag, og vi ser at aksjonen sprer seg, oppfordrer Dag Vidar Hanstad, som er dugnadsansvarlig for 1. laget til Lyn G13.

Han fortsetter.

– Noe av baktanken er at andre klubber tar ideen. Vi har blant annet sett at Kolbotns G13-lag har respondert på Instagramkontoen vår at de vil finne på noe tilsvarende, sier Hanstad.

Les også: Nok er nok! Selger spill med 18-årsgrense til 11-åringer!

Stor dugnadsånd

Hanstad forteller videre at både Stabæk og Lyn legger forholdene godt til rette for satsingslagene i Gutter-13. I Lyn har en foreldregruppe har bidratt mye for å få ned egenandel på turneringer og utstyr gjennom dugnader. De har gjennomført lotterier og bollesalg på hjemmekampene.

- Vi hadde planlagt et lite lotteri på lørdagens kamp. Så tenkte vi at andre barn enn våre egne trenger disse pengene mer. Vi begynte der, også utviklet det seg til en Facebook-aksjon, sier Hanstad.

Les også: Vil bosette 400 flyktninger i Nordre Aker

Til barna

Han legger til at pengene som kommer inn, skal gå til en av hjelpeorganisasjonene og øremerkes barn.

Les også: Turveien som ikke ble gruset av regnet!

– Det er opprettet en konto, 1503.65.74604. Her må man huske å skrive Lyn i mottakerfeltet. Vi håper jo på å få inn noen tusen på den, i tillegg til det vi får inn gjennom lotteri og annet ved kamp, sier Hanstad.

Les mer på gruppens facebookside.

Vil ha fart på aksjonen

Nordre Aker Budstikke kjenner også til at for å få fart på innsamlingen, har faktisk Hanstad selv lovet at han og familien skal bidra med samme beløp som kommer inn, opp til 10.000 kroner.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse