- Stas med besøk av en ekte OL-helt!

Lærerikt: Else-Marthe Sørlie Lybekk holdt et interessant foredrag for fra venstre Sanna Støvne (trener) og spillerne Victoria Kristine Skarpnes, Martine Thune, Rebekka Arnesen og Marlen Berg.

Else-Marthe gir råd om kosthold og motivasjon.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 31.08.2009 kl 16:01

KJELSÅS: Gjennom prosjektet Sunn Jenteidrett reiser OL-vinneren rundt og forebygger for spiseforstyrrelser.

-– Klart vi hører på Else-Marthe! Hun vet jo hva det handler om, sier jentene i Kjelsås Håndball.

– Det er stas å få besøk av en ekte OL-helt!

Entusiasmen var til å ta og føle på i Auditoriet på Kjelsås skole.

Sunt og motiverende

I nesten to timer satt håndballspillerne på Kjelsås lutter øre da selveste Else-Marthe Sørlie Lybekk kom for å fortelle om sunn jenteidrett, kost, ernæring og motivasjon.

Rommet var fylt opp av rundt 60 spillere, både gutter og jenter, trenere og oppmenn. Mange fikk svar på spørsmål, og alle fikk høre stjernespillerens egen beskrivelse av veien opp fra håndballspillende småjente i Snertingdal - til toppspiller for Norge under OL i Beijing.

Allsidig og variert trening og betydningen av å være målrettet, var noe av det Else-Marthe beskrev.

– Men ingen kan prestere noe og bli god uten et skikkelig kosthold, understreket hun.

Deretter fikk Kjelsåsspillerne vite betydningen av riktig og nok ernæring.

-– Husk at kroppen trenger karbohydrater for å bygge muskler! Sørg for hyppige måltider, og ikke glem mellommåltider, manet Else-Marthe.

Autografer

Etter foredraget var det mange som ville ha autograf, og Else-Marthe skrev smilende og villig på lapper og ark.

– Jeg er glad for å få bidra med noe som har verdi for unge spillere, forteller hun.

– Prosjektet Sunn Jenteidrett, er et samarbeid mellom Norges Idrettsforbund, særforbund og Olympiatoppen, og på oppfordring reiser jeg rundt for å bidra til å bekjempe spiseforstyrrelser i idretten. Jeg vil motivere til sunn satsing. I tillegg spiller jeg håndball på Nordstrand.

Sanna Støvne er hovedtrener for jenter-94 på Kjelsås, og setter stor pris på prosjektet «Sunn jenteidrett».

– Selv om alle spillerne jeg kjenner virker bevisste i forhold til kosthold og helse, har vi godt av å få en påminnelse. Og så er det jo veldig motiverende for alle å møte en virkelig toppspiller, mener trener Sanna.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon