Stjerne i tre idretter

Skiskyting er en av idrettene Anne-Tine er god i.

Anne-Tine Markset (15) er noe så sjeldent som et fremtidshåp i både langrenn, skiskyting og orientering.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.03.2008 kl 08:36

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Anne-Tine Markset har allerede blitt intevjuet av NRK-veteran Dag Erik Pedersen. Her etter et renn i skiskyting i Holmenkollen i fjor.

NORDBERG: Og enn så lenge er ikke multitalentet fra Nordberg lysten på å velge bort noen av idrettene sine. Det er forståelig nok heller ikke så lett når du er uoffisiell norgesmester i alle tre idrettene.

– Det er skiidrettene jeg satser mest på, men det er fint å ha en sommeridrett i tillegg, og foreløpig lar det seg kombinere. Langrenn og skiskyting setter jeg like høyt, så der håper jeg at jeg slipper å velge med det første, sier Anne-Tine som representerer Njård.

Tittelforsvarer til helgen

Det var i orientering hun først gikk til topps i et landsomfattende mesterskap, da hun i 2006 vant Hovedløpet som regnes som et uoffisielt NM, slik Hovedlandsrennet gjør i langrenn og skiskyting.

Året etter var det i skiskyting Anne-Tine stakk av med seieren, da hun dominerte Hovedlandsrennet, der hun også fikk med seg en andreplass. I langrenn tok hun to andreplasser i Hovedlandsrennet samme år, men denne sesongen var tiden inne for å gå til topps også der.

– Først trynet jeg på sprinten, men så vant jeg fem kilometer klassisk. Moro å ha vunnet i alle idrettene, sier Anne-Tine.

Påskeferien har hun tilbrakt på fjellet, men allerede til helgen er det alvor igjen. Da går årets utgave av Hovedlandsrennet av stabelen i skiskyting, der Anne-Tine altså stiller som tittelforsvarer.

Velger om noen år

Etter sesongen unner hun seg litt pause, før det igjen er klart for orienteringssesong. Og Anne-Tine tar nok en gang på seg joggeskoene.

– Jeg er med på det jeg har tid til. Mulig det blir litt mindre i år, men det er uansett bra trening på sommeren, sier Anne-Tine.

Verst synes hun det er å velge mellom langrenn og skiskyting. Enn så lenge har hun vært heldig og unngått at renn i idrettene kolliderer.

– Det har bare skjedd noen få ganger, men da har det ikke vært noen store renn i begge idrettene, og forbundene er flinke til å sette opp slik at det ikke er store konkurranser samtidig.

15-åringen er inneforstått med at hun en gang er nødt til å velge hovedidrett.

– Jeg har noen eldre venninner som klarer å kombinere begge idrettene bra, men jeg vet jeg må velge. Kommer i alle fall til å holde på med både langrenn og skiskyting neste år, så får jeg eventuelt se etter det, sier Anne-Tine Markset.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse