Storseier på Oslos tak

Det ble mange angrep på Kjelsåsguttene i dagens 4-0 seier mot Frigg. FOTO: SYNNE SOFIE CHRISTIANSEN

Kjelsås knuste gjestene fra Frigg, etter å ha dundret inn fire mål i første runden i NM.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.04.2017 kl 09:45

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KJELSÅS: Sol, men småkaldt onsdag kveld på Grefsen Stadion. Ikke helt fullt på tribunen, i første runde i cupen. Andredivisjonslaget Kjelsås mot tredjedivisjonslaget Frigg.

Kjelsås hadde nok veldig lyst til å reise kjerringa etter to tap på de to første serierundene. Først borte mot Brumunddal 0-1, og tap hjemme mot Finnsnes 1-2, lørdag.

LES OGSÅ: Trener Eivind Kampen før først runde: Har manglet råskap, men skal slå tilbake mot Frigg

Starter jevnt

Førsteomgangen starter ganske jevnt, men etter rundt 20 minutter spilt, presser Kjelsås mer. Kjelsås får også flere frispark utenfor 16. meteren, samt to - tre gode spillesjanser mot Friggs mål.

Kjelsås midtstoppere har stort sett god kontroll over Friggs angrep. Bortelaget kommer til noen få sjanser i første omgang, men det er Kjelsås som i 39. minutt scorer ved Jens Bonde Aslaksrud. Etter forarbeid av venstre kant Viktor Mendonca Wikheim, som tar med ballen fremover og utfordrer, og tilbake til Glenn Mjelde Håberg, som slår innlegget langs bakken inn mot Aslaksrud.

1-0 til vertene til pause.

Andre omgang

Andre omgang startet som første - mer jevnt. Kampen blir etterhvert dominert av svakere forsvarspill, og Kjelsås var laget som utnyttet dette best. Hjemmelaget utnyttet bakrommet, og hadde utover i omgangen flere gode sjanser.

Se bildet større

Jens Bonde Aslaksrud tok ansvar og feier Kjelsås videre i NM. Her feirer han dagens andre mål. FOTO: KJELSÅS FOTBALL

Tar styringen

Fra rundt 70 minutter og ut kampen har Kjelsås tatt over styringen. Med mange fine kombinasjoner av kjelsåsgutta, særlig på venstresiden.

I 77. minutt scorer Jens Bonde Aslaksrud sitt andre for dagen, alene med keeper. Trener Eivind Kampen var svært fornøyd med tomålsscoreren.

I 82. minutt er det Martin Fasting som øker ledelsen, til 3-0, etter assist fra Jesper Solli. Og det var ikke nok for Glenn Mjelde Håberg, som i 89. minutt øker Kjelsås ledelse til hele 4-0 mot Frigg i første runden i cupen.

Siste minuttene er det helt overkjøring av Kjelsås.

4-0 ble også sluttresultatet på Oslos tak onsdagskvelden, og Kjelsås videre i cupen.

Se bildet større

Jens Aslaksrud sto for to av kveldens fire Kjelsås.mål. FOTO: KJELSÅS FOTBALL (ARKIVFOTO)

Mer helhjertet i andre omgang

Trener Eivind Kampen oppsummerer kort etter kampen.

– I første omgang er det en del upresise overganger og svake avgjørelser. Dette gjør vi bedre i andre. Vi viser et mer helhjertet angrep, sier Kampen.

– Andre omgang bærer preg av at spillerne blir slitne, det er logisk. Det fører til flere sjanser for oss, som vi må score på. Det gjorde vi også etterhvert. Jeg syns Aslaksrud er sterk i dag, han gjør en utrolig viktig jobb der framme, sier en fornøyd trener Eivind Kampen.

Se bildet større

Målrikt ble det, her scorer Glenn M. Håberg mål nummer tre for blåtrøyene. FOTO: SYNNE CHRISTIANSEN

Her er flere kampfakta.

Torsdag er det skikkelig bydelsderby og ny NM-kamp mellom Skeid og Lyn på Nordre Åsen.

LES OGSÅ: Lei av å invitere oss selv på fest!

LES OGSÅ: Måtte det beste hjemmelaget vinne!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse