Storseier, tap, uavgjort og synkehull

Lyn hadde den beste helgen i Nordre Aker-fotballen, i sin 3. divisjonsdebut. I 2. divisjon gikk det tråere for Kjelsås og Skeid. FOTO: LARS OPSTAD/Kladd.no

Seriestarten i 2. og 3. divisjon inneholdt det meste.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.04.2016 kl 13:46

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

OSLO: I 2016-sesongen er A-lagene til fotballklubbene som er hjemmhørende i Nordre Aker fordelt på 2. (Kjelsås og Skeid) og 3. (Korsvoll og Lyn) divisjon.

I helgen var det seriestart i begge nivåer. Og variasjonen i kampene var stor.

2. divisjon: Tap i Finnsnes

Kjelsås åpnet borte mot Finnsnes søndag, og gikk på et knepent 1-0-tap foran 152 tilskuere i nord.

Etter en førsteomgang der Finnsnes var hakket hvassere enn Kjelsås, jevnet det hele seg ut i andreomgang.

På papiret var dette en av sesongens tøffeste kamper. «Finnsnes borte er ingen enkel oppgave; et lag som har brukt bra med midler de siste årene og forsterket seg også denne vinteren. Dette er et lag som spiller en fysisk og direkte fotball, og som har hatt godt tak på oss de siste sesongene» skriver Kjelsås på sine egne nettsider.

Kjelsås manglet flere av sine spillere til serieåpningen, og trener Eivind Kampen roser spillerne på banen.

– I sum hadde vi vært godt fornøyd med ett poeng. Jeg er særdeles fornøyd med måten spillerne går i krigen og graver ut krefter på. Så kom vi desverre ikke opp det nivået vi ønsker med ball, sier Kampen til klubbens nettsider.

LES OGSÅ: Dette tror trener Kampen om årets Kjelsås-sesong

2. divisjon: Poengdeling på Oppsal

Skeid møtte nyopprykkede Oppsal i sin første tellende kamp denne sesongen. 400 publikummere så kampen lørdag, som endte 0-0.

Det var Skeid som var det førende laget, i en kamp som høstet en lang rekke hjørnespark, som likevel gå få resultater.

Størst spenning var det i andreomgang, da det ble dømt straffe til Oppsal etter en duell ved Skeids dødlinje. Skeidoksene forsto lite av dømmingen, men heldigvis reddet keeperen kvelden.

«Skeids målvakt Idar Lysgård tar seg god tid, tar opp drikkeflaska, tar en slurk, stiller seg noe utenfor målet, dommeren påpeker at han må stå på mållinjen. Kanskje har Idar klart å frustrere straffeskytteren? Skuddet er ikke hardt, men det er velplassert. Med et tigersprang får Idar en finger på ballen som blir slått til corner. En Oppsalskåring nå like før slutt, ville vært blodig urettferdig etter spill og sjanser» skriver Skeid.no.

LES OGSÅ: «Storoksen» Jonny: – Ett poeng mot Oppsal var to poeng for lite!

3. divisjon: Firemålsseier til Lyn

Lyn har favorittstempel før sesongstart i 3. divisjon avdeling 2. Lørdag sesongdebuterte de, en divisjon lenger ned enn i fjor, mot Manglerud Star, på bortebane.

Lyns trenerteam startet kampen med 16-åringene Erik Botheim og Felix Boe-Tangen på topp.

«Støttet av cuphelt Fadel Karbon og den endelig friske Dag Andreas Balto skulle de to innfri forventningene til drøyt 400 fremmøtte», skriver lyn1896.no.

Lyn tok ledelsen to minutter før pause, ved Benjamin Nessjø Nyheim, etter et innlegg fra Tresor Egholm. Og før dommerne blåste la Felix Boe-Tangen på til 0-2.

Kampens to siste mål kom i de ti siste minuttene. Dag Andreas Balto scoret på straffe i det 80. minutt, og Johannes Johannessen sikret 0-4, og sluttresultatet fem minutter senere. Dermed er Lyn ubeseiret i tellende kamper siden Tromsdalen borte i september 2015.

Trener Mikkis Aaserud er likevel avmålt i feiringen etter sesongåpningen.

– Jeg tror ikke vi imponerte noen i dag. Vi vinner 4-0, og skaper vel fire-fem store sjanser i tillegg, men det lukter ikke svidd av innsatsen. Det går i riktig retning, men jeg savner litt trykk, sier Aaserud til lyn1896.no.

LES OGSÅ: Bastionen og Lyn farger byen i Lyn-farger en hel uke iforbindelse med seriestart, 1. NM-runde og hjemmekamp neste helg! Se hvordan du kan delta

3. divisjon: Utsettelse etter banehull

Korsvoll skulle etter planen ha tatt imot Lommedalen på Korsvoll kunstgress i sin første seriekamp i 3. divisjon på lørdag. I helgen ble det imidlertid oppdaget flere synkehull på Korsvoll kunstgress, og kampen ble utsatt.

1. cup-runde: Slik spilles den

Det fører til at første NM-runde, som spilles på onsdag 13. april, for Korsvolls del blir flyttet fra Korsvoll kunstgress og til Grefsen stadion.

LES OGSÅ: Disse møter våre lokale lag i 1. NM-runde

Korsvoll tar imot Stabæk, og kampen begynner klokken 18.00.

Samme tid starter også NM-kampene på hjemmebane for Skeid og Lyn.

Skeid tar imot Strømmen på Nordre Åsen, mens Lyn får selveste Tromsø på besøk på Bislett.

Kjelsås skal spille på fremmed gress, og reiser for å bryne seg mor Ørn/Horten på onsdag.

Vi har snakket med trenerne i Kjelsås, Skeid, Lyn og Korsvoll. Her kan du se hva de tror om årets sesong!

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse