Støtter jentefotball i Tanzania

Wasiwasi Kilave fra Tanzania får fotballer av Hanne Skia, Torunn Vederhus og Tara Torjussen.

Under jentefotballcupen på Kjelsås bestemte jentene seg for å gi bort ballene de fikk av NFF til foreldreløse jenter som spiller fotball i Tanzania.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Grefsen: Breddesejf Alf Hansen i fotballforbundet hadde med seg et nett med baller i gave da han stod for åpningen av jentefotballcupen på Kjelsås nylig.

Kjelsåsjentene satte selvfølgelig stor pris på det, men da de fikk høre om en sportsfestival i Tanzania ble de enige om å gi bort ballene til jenter som trenger dem mer.

Ilula Orphan Program - IOP- er et barnehjelpsprogram i Ilula i Tanzania som har eksitert i 11 år.

– Vi har en sportsfestival, og i tillegg til lokale lag fra skolene rundt Ilula kommer det to jentelag fra Kenyas hovedstad Nairobi, forteller Wasiwasi Kilave.

Han er for øyeblikket på besøk på i Norge og på Kjelsås for å fortelle om IOPs arbeid og for å besøke norske givere og støttespillere.

Flott gave

– Denne gaven fra Kjelsås vil de foreldreløse jentene som bor på jentehjemmet på IOP-senteret, sette stor pris på, sier han.

– Jentene våre ligger nå i hardtrening for å kunne hamle opp med jentene fra Nairobi, vi har hørt at de skal være veldig gode.

Det er ikke akkurat kunstgress med flomlys, nye drakter og dyre fotballstøvler som dominerer i Ilula i Tanzania.

– Nei, banen er ei tornete grasslette og jentene spiller ofte barbeint, sier Berit Skaare, hun bor i Tanzania og driver senteret sammen med ca 40 tanzanianere.

– Men innsatsen er det ikke noe å si på, og gleden ved å spille fotball er den samme som hos jentene i Norge. Det er dessuten veldig viktig for disse jentene, som har mistet foreldre og familie i hiv/aids, å lære og stole på seg sjøl som jente, bli robuste og tøffe.

– Ei 12 år gammel jente i Ilula har ganske andre utfordrninger og erfaringer i sitt unge liv enn ei 12 år gammel jente på Kjelsås, sier Skaare.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon