Støtter jentefotball i Tanzania

Støtter jentefotball i Tanzania

Wasiwasi Kilave fra Tanzania får fotballer av Hanne Skia, Torunn Vederhus og Tara Torjussen.

Under jentefotballcupen på Kjelsås bestemte jentene seg for å gi bort ballene de fikk av NFF til foreldreløse jenter som spiller fotball i Tanzania.

Tekst:

Publisert:

Grefsen: Breddesejf Alf Hansen i fotballforbundet hadde med seg et nett med baller i gave da han stod for åpningen av jentefotballcupen på Kjelsås nylig.

Kjelsåsjentene satte selvfølgelig stor pris på det, men da de fikk høre om en sportsfestival i Tanzania ble de enige om å gi bort ballene til jenter som trenger dem mer.

Ilula Orphan Program - IOP- er et barnehjelpsprogram i Ilula i Tanzania som har eksitert i 11 år.

– Vi har en sportsfestival, og i tillegg til lokale lag fra skolene rundt Ilula kommer det to jentelag fra Kenyas hovedstad Nairobi, forteller Wasiwasi Kilave.

Han er for øyeblikket på besøk på i Norge og på Kjelsås for å fortelle om IOPs arbeid og for å besøke norske givere og støttespillere.

Flott gave

– Denne gaven fra Kjelsås vil de foreldreløse jentene som bor på jentehjemmet på IOP-senteret, sette stor pris på, sier han.

– Jentene våre ligger nå i hardtrening for å kunne hamle opp med jentene fra Nairobi, vi har hørt at de skal være veldig gode.

Det er ikke akkurat kunstgress med flomlys, nye drakter og dyre fotballstøvler som dominerer i Ilula i Tanzania.

– Nei, banen er ei tornete grasslette og jentene spiller ofte barbeint, sier Berit Skaare, hun bor i Tanzania og driver senteret sammen med ca 40 tanzanianere.

– Men innsatsen er det ikke noe å si på, og gleden ved å spille fotball er den samme som hos jentene i Norge. Det er dessuten veldig viktig for disse jentene, som har mistet foreldre og familie i hiv/aids, å lære og stole på seg sjøl som jente, bli robuste og tøffe.

– Ei 12 år gammel jente i Ilula har ganske andre utfordrninger og erfaringer i sitt unge liv enn ei 12 år gammel jente på Kjelsås, sier Skaare.

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!