Suksess for Koll

Kolls juniorer hadde det moro i Blindheim Cup.

Volleyballjuniorene til Koll hadde en flott tur til Blindheim Cup.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.04.2007 kl 09:55

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Kringsjå: Trøtte, men glade og mange minner rikere – det kan være passende stikkord på gjengen som tumlet ut av bussen utenfor Kringsjåhallen natt til mandag 26. mars kl 04.00. Vi hadde vært med på et av volleyballsesongens absolutte høydepunkter, Blindheimscupen 2007. Akkurat da var vel senga det eneste vi tenkte på, men vi hadde bak oss en strålende helg både sportslig og sosialt.

Med på bussen var kremen av ungdom i området fra Kjelsås og vestover mot Gaustad: Yngst var guttelaget som skulle spille volley 2000 i klasse GU 14. Hele 4 lag gledet seg til å stille i JU 16: På Koll -91 stiller jenter med base på Engebråten skole. Derfra kommer også Koll Rosa, som består av jenter født i 1992, og som nettopp har begynt med volleyball. I tillegg har vi Koll Rød og Koll Gul – to jevne lag med 92-jenter fra Nordbergområdet. Ett lag forberedte seg på å delta i GU 16, og de følte nok et visst favorittstempel etter knepent finaletap i fjor. Det samme gjaldt utvilsomt jentene på 90-laget, som gikk helt til topps i fjorårets turnering. Endelig hadde vi fått stablet inn et jentelag født i 1989 med kurs for klasse JU 19. Det hele ble toppet med 8 voksne trenere/lagledere/oppmenn utstyrt med grunnutrustningen: Volleyballer og sov-i-ro. Alle hadde store forventninger, og de ble innfridd.

Suksess

Sportslig ble turen en suksess. Jentene på 90-laget feide all motstand til side, forsvarte fjorårsseieren og innkasserte en sjekk på 1000 kr. Strålende – all ære til jentene og til trener Gunnvor! At Mari Hole ble kåret til mest verdifulle spiller var slett ikke overraskende, men meget fortjent. Gutta på 91-laget var ikke snauere - de knuste KFUM Volda i finalen og gikk til topps. Vi bøyer oss i støvet også for dem og for trener Roald! Svein Solhaug ble kåret til mest verdifulle spiller i den klassen, og vi kunne ikke vært mer enig med juryen.

Mange bra resultater og flott innsats også fra de andre lagene: Guttene i GU 14 tok en imponerende tredjeplass etter knepent tap i semifinalen. Ikke verst tatt i betraktning at en av guttene bare har spilt volleyball noen få måneder! Koll -91 tok fjerdeplass i klasse JU 16 (som hadde 36 lag med!). Jentene har hatt flott fremgang, og plasseringen var vel fortjent. Og bronsefinalen var veldig jevn! I den samme klassen ble det delt femteplass på det ene 92-laget fra Nordberg, mens det andre havnet noe lengre bak, bl.a. fordi de havnet i en veldig vanskelig pulje. Koll Rosa kom også et stykke bak, men det er imponerende av et nybegynnerlag å vinne sett! Også 89-jentene kom et stykke ned på resultatlisten, men gjorde en helhjertet innsats i kamp mot eldre jenter.

Bjørn Hole

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse