ANNONSE
Annonse

Braker løs i løypa til helgen:

Sultne på renn

Lørdag braker det løs i løypene - fart og moro i Kretsmesterskap Sprint. Her fra tidligere moro. Foto: Lyn Ski

– Vi har et enormt trøkk i påmeldingene. Mange har ikke fått gått et eneste renn ennå denne sesongen, og det er rekordpåmelding, ifølge Annik Bjørndal i Lyn Ski, i forkant av helgens KM Skagen Oslo Sprint.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 06.01.2016 kl 19:27

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

KRINGSJÅ: Lørdag 9. januar arrangerer Lyn Ski KM SKAGEN Oslo Sprint, kretsmesterskap, i Snøparken ved Sogn.

– Vi har enorm trøkk i påmeldingene, med ca 800 til start. Det er rekordpåmelding. I fjor hadde vi 575 ved fristen utløp og fikk flettet inn noen til. I år hadde vi 795 ved fristens utløp og et ras av etteranmeldinger, selv om vi i invitasjonen la ut varsel om begrensninger der, forteller Annik Bjørndal i Lyn Ski og arrangementsgruppa.

Som akkurat tirsdag kveld har sittet i møte etter trening med "den store fantastiske gjengen av dugnadsfolk - det vil si områdeansvarlige. En stor og utrolig engasjert gjeng."

– Sultne på renn

Og sikkert mange som er ganske så gira på å få gå skirenn nå, snømangel har gjort at flere renn har blitt avlyst.

– Folk er åpenbart sultne på renn - og mange har ikke gått et eneste renn enda. Det har selvsagt vært renn, men tradisjonelle Konnerud før jul ble avlyst. Tradisjonelle Gåsburennet 3. juledag ble avlyst - andre fikk noe til. Men, ingen har hatt noe renn enda i en vid omkrets av Oslo, ifølge Bjørndal.

Som forteller at hun og resten av klubben gleder seg veldig.

– Snøkanonene har gått døgnet rundt i alle timer med minusgrader. Nå får vi en flott kort løype rundt i Snøparken, samt tillegget på jordet. Det blir virkelig fint.

Stor takhøyde og mangfold

Arrangør av rennet er som nevn Lyn Ski, en av landets største skiklubber. Bjørndal forteller videre at Lyn-land har strukket seg de senere årene med base i Nordre Aker, men nå også med mange løpere fra Majorstuen, St. Hanshaugen, Ila. Også folk fra Bygdøy og Frognerområdet.

– Takhøyden er himmelhøy og mangfoldet stort, legger Bjørndal til.

Hun forteller videre at hovedtyngden av løpere i år til rennet er yngre klasser. Med veldig få junior og seniorløpere - altså fra 17 år og eldre.

– Det arrangeres samtidig Norges Cup renn i Steinkjer samme helg, for de eldste. Men, klassen for Jenter 16 er full, og så hoper det seg i store tall nedover til yngste klasse med 8 åringer. Gutter 12 år ble fylt opp før fristen, der stiller det 64 gutter. Gutter 11 og 13 ble også fort fullt, oppsummerer Bjørndal.

– Fart og moro

– Sprint er fart og moro, og med gode forhold i et kritthvitt landskap skal dette bli en herlig skifest!

Her kan du gå på ski

Søndag skrev Nordre Aker Budstikke om Kjelsås Langrenn som kjørte opp skøytetrase i det nye skianlegget på Linderudkollen – på villsnø. Og også om scooterkjørte løyper helt fra Kjelsås, forbi Tømte og innover mot Holmtjern, også i regi av Kjelsås Langrenn og Sørbråten IL.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Meld deg på vårt gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse