Svarer Dagens Næringsliv

Lyn svarer på kritikken i Dagens Næringsliv.

Lyn kjenner seg overhodet ikke igjen i karakteristikkene i Dagens Næringsliv mandag 11. februar, hvor en belgisk ekspert trekker paralleller til bransjer som prostitusjon, narkotika og korrupsjon.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.02.2008 kl 12:02

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

OSLO: I forbindelse med at rettsaken mot Morgan Andersen starter i Oslo tingrett, har Dagens Næringsliv gjort et intervju med "en av verdens fremste eksperter på spillertrafficking" – den belgiske senatoren Jean–Marie Dedecker

Sammenlignes med prostitusjon

Uten å informere leserne om hvor godt senatoren egentlig kjenner saken, lar Dagens Næringsliv Dedecker omtale Lyns fremgangsmåte som "virkelig ille" fordi vi som "en klubb i et rikt land som Norge har vært med på å omgå regelverket for å tjene penger på unge gutter fra Nigeria".

Han hevder videre at Lyn har vært med på å "støtte et system som åpner opp for forferdelige aktører, bare for selv å tjene penger."

Deretter trekker Dedecker paralleller til bransjer som prostitusjon, narkotika og korrupsjon og gir eksempler på unge fotballspillere som lever på gaten, uten penger til mat og fratatt passene sine.

Slå tilbake

Lyn driver IKKE med spillertrafficking. Vi støtter IKKE "et system bestående av forferdelige aktører, bare for selv å tjene penger". Vi har IKKE vært med på å "omgå regelverket for å tjene penger på unge gutter fra Nigeria." Selv om noen av våre ansatte skal vitne i saken i Oslo tingrett, vil vi minne om at Lyn IKKE er på tiltalebenken og IKKE er en part i saken.

Anklagene i dagens utgave av Dagens Næringsliv føles derfor urettferdige og fullstendig på siden av hva vi som klubb for toppidrettsutøvere, barn og ungdom står for. Lyns spillere – enten de kommer fra Norge eller utlandet – har kontrakter godkjent av FIFA og Norges Fotballforbund. Vi forsøker å legge forholdene til rette slik at både unge og mer erfarne spillere får trygghet og vilkår som gjør erfaringene fra Lyn, norsk fotball og Norge best mulige."

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse