Svømmer i samme retning

Ronnie Anstensen er tidligere norgesmester. Nå trener han barn og unge i Oslo Idrettslag.

På svømmepartiene til Oslo Idrettslag kan til og med storebrødre ha det gøy med plagsomme lillesøstre.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Jesper Hofgaard i farta på svømmetrening.

Se bildet større

Adam Fedorscak, Oscar Vold, Jan Baur, Hannah Baur, Teo Sauthon, Ingunn Hofgaard, Jesper Hofgaard og Zsofia Fedorcsak koser seg på trening hos Oslo Idrettslag.

SOGN: Ullevål-søskenparet Jesper (11) og Ingunn (9) Hofgaard er blant de mange ivrige svømmerne i OI. De har vært på samme treningsparti i en lang stund nå, og det synes begge går bra.

— Hun plager meg mer hjemme, smiler Jesper.

— Det gjør jeg vel ikke, svarer Ingunn kjapt.

Søskenparet er uansett enige om at svømming er topp, og treningen på Sogn bad er blant ukens høydepunkt.

— Vi trener her to ganger i uken. Svømming har vi drevet med i fem eller seks år, men det er bare det siste halvannet året vi har trent sammen, sier de.

Liker konkurranser

I en så stor klubb som OI er det naturlig nok mange forskjellige treningspartier, og partiene er delt inn etter alder og nivå. Jesper og Ingunn trener på d-partiet, der de på langt nær er alene om å være eneste søsken. Også Adam og Zsofia Fedorcsak og Jan og Hannah Baur trener på Sogn bad regelmessig.

Det hender også svømmerne på d-partiet konkurrerer, men det er a-svømmerne som er mest med på stevner.

— Vi håper å være med på flere stevner fremover. Det blir nok bare mer og mer, sier Jesper og Ingunn.

Mange talenter

De ivrige svømmerne kan nyte godt av et solid treningstilbud, der hovedtrener Marcel Mendritzki og nyansatte Ronnie Anstensen sørger for hele tiden å gi svømmerne nyttige tips. Sistnevnte er selv norgesmester, men er nå mest aktiv som trener.

— Jeg svømmer litt selv fortsatt også, men det blir mer for gøy. Uansett er det morsomt å få være så mye som mulig rundt svømmesporten, sier Anstensen som er ansatt i en 50-prosentstilling i OI.

I tillegg går svømmeren det første året på Idrettshøgskolen.

— Det er mange talenter her, så det er morsomt å følge dem opp, sier Anstensen.

Svømmekurs

Svømming er så mangt, og konkurransebiten er bare en liten del av det å ferdes i vann. Marcel Mendritzki legger også vekt på det faktum at for få folk kan svømme. Det gjelder også den yngre garde, og han peker blant annet på at mer enn halvparten av landets femteklassinger ikke klarer å svømme over 200 meter uten flytehjelpemidler.

— Svømming på skolen er ikke nok. I samspill med Norges Idrettshøgskole anbefaler jeg 40 til 45 timer svømmeopplæring. Vi i OI har klart å øke tilbudet, og har nå svømmeundervisning både på Sogn, Idrettshøgskolen og Ruseløkka skole, forteller Mendritzki.

@Sitat.tekst.spo:Vi håper å være med på flere stevner fremover

Jesper og Ingunn Hofgaard

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse