Talentfabrikken Skeid med nye talenter

Skeid-spillere til Manchester: (f.v) Kim Skogsrud, Nicolay Schrøder og Tom Skogsrud. (Foto: Skeid.no)

Tre nye Skeid-talenter har blitt headhunted til prøvespill i utlandet. – Vi gjør noen ting annerledes i Skeid, sier Kenneth Eugen Skogsrud.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Kenneth Eugen Skogsrud er trener for Skeids 93-årgang.

2.påskedag reiser han sammen med Tom Skogsrud, Kim Skogsrud og Nicolay Schrøder til Manchester hvor talentene skal få trene med Manchester City sitt akademi.

- Her skal gutta bare ha det utrolig kult, opplyser Kenneth Eugen Skogsrud til Nordre Aker Budstikke.

Oppdaget av talentspeider

De tre unge spillerne har overbevist flere klubber. I følge Skeid sin hjemmeside var det flere klubber som var interessert å hente over spillerne på prøvespill.

- Det var en dansk talentspeider som tok kontakt med oss og inviterte oss over til Manchester. Han har sett spillerne over tid i diverse kretssamlinger og cuper, opplyser Skogsrud.

Skal ha det kult

Når guttene pakker kofferten og vender nesen ned til Manchester mandag 2. påskedag er det først og fremst for å nyte øyeblikket.

- Dette blir en kjempehappening for guttene. De skal ned dit først og fremst for å ha det utrolig kult, sier en entusiastisk trener til Nordre Aker Budstikke.

I Manchester vil talentene få oppleve en annen kultur enn den de har i Norge.

- Jeg ønsker de skal lære mye av denne turen. De får lære alt fra oppvarming til treningsmetoder på Manchester Citys fotballakademi. Vi vet at nåløyet er ekstremt lite og vi har derfor ingen illusjoner om noen proffkontrakt. Men gjør guttene det bra kan jo det være at de blir invitert ned en annen gang også, sier Skogsrud.

Talentfabrikken Skeid

- Det at Skeid har avlet frem det ene talentet etter det andre er ingen nyhet. Men hva er hemmeligheten til at klubben får frem så mange talenter?

- Jeg har ofte lurt på dette selv. Vi har bevist over flere år at vi er unike på dette feltet. Men en ting er helt sikkert, vi gjør noen ting annerledes enn andre klubber uten at jeg skal røpe for mange hemmeligheter, opplyser Skogsrud.

En av hemmelighetene røper han til Nordre Aker Budstikke.

- Vi er flinke til å piske frem de beste. Klubben er ikke redd for å flytte de oppover i systemet. Dermed ser spillerne at det nytter å satse på fotballen og dette gir selvtillit til mange andre spillere, avslutter Kenneth Eugen Skogsrud.

Oppholdet varer fra 24.-28.mars

Nordre Aker Budstikke kommer tilbake med et intervju med en av spillerne senere.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse