Tar næringsministeren på ordet og inviterer til nattorientering i Maridalen

Monica Mæland minner om at klokka skal stills natt til søndag. Selv skal hun sove litt lenger - hvis ikke hun takker ja til invitasjonen om å løpe nattorientering i Maridalen, da. FOTO: Håkon Jacobsen/NFD

Etter at Monica Mæland i en humoristisk pressmelding i forbindelse med overgang til «vintertid» foreslo at den ekstra timen natt til søndag kunne brukes til nattorientering, blir hun utfordret av Nydalens SKs orienteringsløpere.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
29.10.2016 kl 09:31

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

MARIDALEN: Det var for å minne nasjonen på at klokken skal stilles én time tilbake natt til søndag, at næringsministeren kom med følgende forslag til hva den ekstra timen kan brukes til:

– Vi politikere bør ikke vedta hvordan folk skal bruke tiden sin. Selv kommer jeg nok til å sove litt ekstra, men alternativene er mange denne søndagen. Du kan for eksempel tenke på hva regjeringen kan gjøre for deg, alternativt hva du kan gjøre for regjeringen. Du kan også kose deg med nattorientering, lese en god bok eller bestille helgetur til fantastiske Bergen. Uansett hva du velger er jeg overbevist om at det blir et godt valg, sier næringsminister Monica Mæland (H).

Nordre Aker Budstikke gjenga statsrådens oppfordringer, og påminnelse fredag.

Orienteringsgruppa i Nydalens Skiklub har latt seg begeistre av at Mæland nevner nattorientering, og har sendt en åpen invitasjon til henne. Vi gjengir hele brevet under.

NB! Nydalens SK tok NM-gull i kvinneklassen både for senior og junior sist helg.

Kjære nærings- og «tids»minister Monica Mæland

Mange orienteringsløpere har notert seg at du i intervju med NTB i forbindelse med overgangen til normaltid – natt mellom lørdag og søndag – slår et slag for nattorientering. Konkret så foreslår du at den timen som vinnes da kan brukes til å løpe nattorientering. Det synes vi er et meget godt forslag.

Natt-orientering er en sport som fortjener større oppmerksomhet og som har vist seg å ha en økende popularitet blant både yngre og eldre. En meget populær nattorienteringscup i Oslo-området, Harry Lagerts Nattcup, har hatt en økende deltagelse i løpet av de siste 10 år og satte i høst rekord med 218 løpere i alderen 10 til 65 år på ett løp.

For å ta deg på ordet vil derfor en gruppe o-entusiaster arrangere natt-o-løp fra Maridalen Skole utenfor Oslo kl 02 – 03 natt mellom lørdag og søndag.

Du er hermed invitert til dette.

Så vidt vi vet er du ikke selv spesielt fortrolig med sporten så vi vil kunne tilby en enkel nybegynnerløype, lån av hodelykt og kompass, en følger eller «coach» (så du ikke bruker mer enn den vundne timen). Selv forventer vi at du kommer i egnet kledsel, f eks treningsklær og gjerne joggesko (evt. O-sko) egnet for terrengbruk. Videre vil vi kunne tilby saft etter målgang og om du så ønsker en GPS-klokke, slik at det i ettertid er mulig å se og analysere dine veivalg. Dette vil da skje på Geoformers-forumet på Facebook, et forum som samler o- og natt-o-entusiaster i Osloområdet.

Vi ser fram mot dit svar til denne invitasjonen, og lover at om den mottas positivt så vil vi også invitere både riks- og lokalpressen.

På vegne av natt-o-entusiastene på Geoformersforumet,

Sindre Langaas

Mæland takker nei

Nordre Aker Budstikke har kontaktet Næringsdepartementet med spørsmål om Mæland er villig til ofre den ekstra timen med søvn. Det er hun ikke.

– Det er veldig hyggelig å bli invitert. Så sporty burde jeg selvsagt vært, men jeg er redd lørdagens nominasjonsmøte i Hordaland Høyre blir tøff nok kamp for meg denne helgen, sier næringsministeren til Nordre Aker Budstikke.

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse