ANNONSE
Annonse

Tåsen-søstrene Ragna og Maia har kvalifisert Norge til OL

Ragna og Maia Agerup fra Tåsen har kvalifisert Norge til OL. Om de faktisk får delta avgjør Olympiatoppen i mai. Foto: PRIVAT/KNS

Etter VM i Argentina lå Norge som første nasjon på reservelisten over OL-kvalifiserte nasjoner i 49er FX, melder Kongelig norsk seilforening i en pressemelding.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

ARGENTINA/TÅSEN: Maia og Ragna Agerup (20) fra Tåsen og Kongelig norsk seilforening (KNS) ble beste norske av de to båtene som stilte i VM i Argentina i november, og klarte nesten målet om å kvalifisere Norge til OL. Én liten stang ut i den siste seilasen gjorde at de falt ned på resultatliste og endte opp som første reserve i OL-kampen.

LES OGSÅ: Tåsen-tvillingene leverte før VM

Gladmelding

Hvorvidt Norge fikk en plass ville avhenge av blant annet hvordan båter fra Oceania posisjonerte seg og hevdet seg i de videre kvalifiseringsseilasene. Håpet om å få med en norsk skiffbåt på jentesiden til OL ble fortsatt ansett som realistisk.

LES OGSÅ: Ragna og Maia seiler mot OL i Rio

Etter WC-regattaen i Melbourne forrige helg kom gladmeldingen jentene har håpet på; de er kvalifisert som nasjon til deltakelse i Rio, melder KNS.

I AKSJON: Ragna og Maia Agerup i sin 49er seilbåt. Foto: KNS/PRIVAT

Olympiatoppen avgjør

– Nå som vi har innfridd hovedmålet for sesongen, er vi fast innstilt på å trene hardt og fokusere på oppgave fremover mot prøveseilasene i februar, skriver jentene på sin facebookside. De siste ukene har de brukt til trening i Perth i Australia, men kommer hjem til Norge for julefeiring.

LES OGSÅ: Marit (19) fra Kjelsås tett på valget i Argentina og «Evita-periodens» fall

At Norge er kvalifisert betyr imidlertid ikke at OL-deltakelsen er sikret. Det er Olympiatoppen som har siste ordet, og dette avgjøres først rundt mai.

NOMINER NÅ: ÅRETS NAVN i Nordre Aker - foreslå kandidater nå!

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse