Tåsen-tvillinger seiler mot OL i Rio

SEILERE: Tvillingsøstrene Ragna og Maia Agerup fra Tåsen som tok en sterk 8. plass i EM i seiling i sommer. FOTO: KARL-CHRISTIAN AGERUP (PRIVAT)

Seilertvillingene Ragna og Maia Agerup (20) fra Tåsen sikret 8. plass i senior–EM i sommer. Nå satser 20-åringene for fullt mot OL i Rio de Janeriro.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

TÅSEN: Ragna og Maia Agerup er så og si vokst opp på Ulabrand Seilsportsenter hos Kongelig norsk seilforening (KNS) og har vært norgesmestre i både Optmist og 29er, samt vinner av jentetrofeet i 29er-VM i 2012, som verdens beste 29er-jentebåt.

Det siste året har de to satset fulltid på seiling med OL i Rio de Janeiro i 2016 som mål i 49erFX-klassen. Båten er en variant av herrenes 49er, med noe lavere rigg og seilareal. Sammen med ti andre KNS-seilere utgjør de elitesatsingen til KNS frem mot OL neste sommer.

Få siste nytt rett i nyhetsfeed. Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Sterk 8.plass i EM

20-åringene har hatt en utfordrende vår på grunn av en skade i fjor høst, men i sommer har det løsnet for dem.

I juni endte søstrene på 13. plass i ISAF World Cup i Weymouth, få poeng fra å kvalifisere seg til medaljefinale. Der ble de slått av Tønsberg-seilerne Helene Næss og Marie Rønningen, som sikret seg billetten til Prøve-OL i høst.

Tåsen-jentene fikk imidlertid sin revansje i 49erFX senior-EM i Portugal noen få uker senere. Da var det Agerup-søstrene som seilte best av de to norske båtene. De kvalifiserte seg til medaljeseilasen på regattaens siste dag, og endte til slutt på en 8. plass sammenlagt.

Artikkelen fortsetter under bildet

Se bildet større

I AKSJON: Ragna og Maia Agerup i sin 49er seilbåt. FOTO: KARL-CHRISTIAN AGERUP (PRIVAT)

Ettersom begge seilerne er under 21 år, kunne søstrene også smykke seg med å bli den beste U21- båten i EM. Ved siden av World Cup-seieren i Melbourne i desember i fjor, er dette det beste resultatet jentene har levert i 49erFX noensinne. Det lover godt for OL-ambisjonene deres.

LES OGSÅ: Norges største hinderløype inntar Grefsenkollen

Har fått mer selvtillit

– Vi føler vi endelig har fått vist hva vi er gode for. Det at vi i flere seilaser slår de beste i verden viser at det er mulig å hevde seg helt i toppen. I det siste har vi hatt mer selvtillit på regattabanen og vi har endelig brukt mange timer på vannet. Dette slår ut i bedre teknikk og starter og at vi tør å ta egne valg. Da kommer også resultatene, sier rormann Ragna.

Søstrene understreker at støtten fra KNS har vært avgjørende for fremgangen.

– Miljøet og trenertilbudet i KNS er de viktigste faktorene som har holdt oss til seilingen, sier Maia, som er gasten om bord.

– Det er faktisk seks seilere på elitegruppa til KNS i dag som seilte Norgescuper sammen i Optimist for ti år siden, så vi har opplevd mye sammen.

LES OGSÅ: Maridalsgutter skal fly i en utedo

En hektisk høst

Nå står en hektisk høst for døren. En høst der Tåsen-jentene skal forsøke å kombinere seiling med studier.

– Det er tre store regattaer i høst. Først skal vi seile U24-VM i Tyskland i slutten av august. Deretter blir det en treningspause i Norge før vi reiser til Abu Dhabi i oktober for verdenscupavslutningen til ISAF, sier Maia.

Til slutt er det VM i Argentina i november der det også blir delt ut flere kvalifiseringsplasser til OL. Søstrenes mål er å gjøre det godt i VM og kvalifisere Norge i 49erFX-klassen.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse