Tåsenplogen måkte inn EM-medalje

Oskar Marvik - Tåsenplogen - fra Tåsen, 21 år og bronse i U23 EM i Ungarn. FOTO: PRIVAT

Bryteren Oskar Marvik (21), med det noe spesielle kallenavnet, har all grunn til å være stolt. Han har vunnet bronse i U23 EM. – Denne medaljen betyr alt!

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.04.2017 kl 08:18

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

TÅSEN:Oskar Tåsenplogen Marvik, i 130 kilosklassen, tok en flott bronse i bryting under U23 Europamesterskapet søndag, etter å ha vunnet over Jello Krahmer fra Tyskland.

Hva betyr en EM-medalje?

– U23 EM medaljen betyr alt! Det å vinne en slik medalje, gir en mestringsfølelse som er ubeskrivelig, etter alt det harde arbeidet som er lagt ned. I tillegg gir det en skikkelig motivasjonsboost til å fortsette det harde arbeidet fremover.

Oskar har holdt på med bryting i 11 år.

– Det er en fantastisk sport som er allsidig og utrolig spennende. Jeg representerer Sportsklubben av 1909, som holder til på Grünerløkka. Det er klubben i mitt hjerte. Vi er som en familie, som støtter hverandre i hverdagen og i konkurranser, forteller Oskar og Tåsenplogen.

Se bildet større

En medalje som betyr alt, forteller Oskar Marvik om bronsen fra U23 EM. FOTO: PRIVAT

Romersk bryting og fireårsplanen

Oskar trener og konkurrerer i gresk romersk bryting. Han har planene klare.

– Mitt hovedmål er å "bli best", og også å kvalifisere meg til OL i Tokyo 2020. Målene mine og visjonene er høye, men jeg mener de er realistiske. Jeg vet dette er mulig så lenge arbeidet mitt er hard jobbing med kontinuitet, forteller Oskar til Nordre Aker Budstikke, etter å ha landet i Norge fra EM i Ungarn.

Nå er det bare å fortsette å følge opp #ProsjektTokyo2020.

– Under denne fireårsplanen har jeg et godt samarbeid med Norges Bryteforbund og Olympiatoppen. Som landslagsutøver trener jeg med Team-2020. Dette er et fulltreningstilbud for utøvere som er villig til å satse på en karriere som toppidrettsutøver, forteller Tåsenplogen videre.

Se bildet større

Feiring med klubben i Oskars hjerte, mandag kveld, og selvfølgelig med kake. FOTO: PRIVAT

Laget består av de beste bryterne i landet.

– Og trenes av en godt etablert trener. Vi trener som regler to økter om dagen og deltar i konkurranser i helgene.

Tåsenplogen?

Men hvem ga deg kallenavnet Tåsenplogen?

– Fritz Aanes, min tidligere trener, ga meg navnet da han syntes jeg hadde ryggtavle som en plog og et voldsomt trykk fremover på brytematta. Da "ploger" jeg på motstanderen min, så han havner ut av matta.

Se bildet større

Han ploger motstanderne ut av matta, Oskar Marvik fra Tåsen - alias Tåsenplogen. FOTO: JOHN ANDRESEN

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse