ANNONSE
Annonse

Tatt ut til VM

Fra venstre Stine Emilie Pedersen, Martine Bakken, Nora Bergersen og Pia Sundby Indrevoll. Foto: PRIVAT

I Irkutsk i Russland.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 11.02.2017 kl 15:07

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

ULLEVÅL: Stine Emilie Pedersen fra Ullevål Chicas i buret - er nok ikke lett å lure! For hun er en av to målvaktene som snart reiser til nettopp Irkutsk i Russland, for å delta i VM for jenter 17 år - 22. - 26. februar.

I tillegg til Martine Hansen Bakken, Nora Mäenpää Bergersen og Pia Sundby Indrevoll også fra Ullevål Chicas, sistnevnte som hjemmeværende reserve.

Her kan du lese om hele uttaket.

LES OGSÅ: Som bestefar sin ...på isen!

I genene

Stine startet å spille bandy for fem år siden. Med en pappa og onkel som spilte bandy, så lå det kanskje litt i kortene å i hvert fall prøve. Men det va- r ikke noe jenteklubb i området. I desember 2011 var det en gruppe på noen og tjue jenter som hadde lyst til å ha en idrett i tillegg til fotballen. Da startet pappa Stig opp Ullevål-jentelaget mest for moro skyld.

Seks av de som ble med i oppstarten, er fortsatt med. Stine bidrar også innemellom på Readys damelag, men også på guttelag.

– Jeg hadde gått en del på skøyter, før vi fikk startet opp jentelaget. Vi var jo en stor gjeng i starten, men dessverre så ble det færre etter hvert. Men det er jo så gøy å spille bandy, sier målvakt Stine.

Både onkel og pappa har også vært keepere i bandy.

LES OGSÅ: Iskrigerne på Ullevålisen¨

Stine Emilie Pedersen skal vokte buret til Norge i Jenter 17 VM i Russland. Foto: PRIVAT

Spennende også

– Ikke bare er det morsomt, men spennende å spille bandy også. Man opplever mye gjennom å spille på et lag. Og så er det en variert sport, man kan ikke gjenta det samme på banen hele tiden!

Stine forteller videre.

– Og i tillegg når jeg er keeper, gjør både jeg og motstanderens angriper alltid forskjellige ting. I bandy er det også så mye som skjer, på kort tid, noe som er med på å gjøre det enda mer spennende.

Allerede merittliste

Ifølge Stine, som til tross for bare 15 år har vært med på å vinne bronse i dameserien, med Ready, sesongen 2014/2015. To offisielle landskamper for Norge U17, 2014. Deltagelse i World Cup i 2014, 2015 og 2016, og ble kåret til MVP i 2014 - most valuable player.

– Så langt er nok mitt aller beste bandyminne fra Finland - med Boa-United. Der spilte vi kamper mot både det svenske - og det finske landslaget, forteller Stine videre, og som fortsatt også spiller fotball.

– Tidligere holdt jeg på med håndball også, pluss var innom tennis, turn og noen flere sporter. Men ellers er jeg veldig glad i være sammen med venner og å ha det gøy med de. Og å være med familien min da!

Her kan du lese mer om bandy i Norge.

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse