Ti ungdommer fra Nordre Aker konkurrerer mot nabolandene

Disse bydelsjentene fra Engebråten og Nordberg ble tatt ut til Nordisk skoleidrettsstevne. Fra venstre: Iris Engeness, Maya Rostoft, Johanna Ågesen Tofte, Mathilde Blegen, Ingvild Brennhovd og Christina Osnes-Ringen. FOTO: PRIVAT

Ikke færre enn seks jenter og fire gutter fra bydelen ble plukket ut til å konkurrere mot de andre nordiske landene.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.06.2017 kl 21:44

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NORDRE AKER: Seks friidrettsjenter fra Nordre Aker deltar denne uka på Nordisk skoleidrettsstevne 2017. Fire gutter fra bydelen er også tatt ut, To i friidrett og to i fotball.

69. nordiske idrettsstevnet

8. klassingene konkurrerer mot Sverige, Danmark, Finland og Island. Det konkurreres i friidrett, og i håndball for jenter, og fotball for gutter.

Dette er det 69. nordiske skoleidrettsstevnet, og arrangeres i Oslo fra 29. mai til 2. juni.

Skoleidrettsstevnet, som ble arrangert for første gang i 1948, har som formål å føre sammen skoleungdom fra de nordiske hovedstedene, og på den måten fremme det nordiske fellesskapet.

Det norske friidrettslaget bestod i alt av åtte jenter og åtte gutter.

Se bildet større

Gode friidrettsjenter i Nordre Aker. FOTO: PRIVAT

Koll og Vidar

Det fortelles at jubelen stod høyt i taket da det etter opptaksprøvene ble klart at Maya, Johanna, Mathilde, Iris, Ingvild og Christina fra Nordre Aker skulle representere Norge.

Fire av jentene er ellers med i Koll friidrettskubb, to i Vidar. Til daglig er tre av jentene på Engebråten og tre på Nordberg.

Alle friidrettsdeltagerne er med på 100m, 800m, høyde, kule og lengde.

Jevnt i teten

Hovedstaden som etter femkampen får flest poeng vinner konkurransen. I skrivende stund er det jevnt i teten for jentene. Oslo leder etter tre øvelser, men det fryktes at Stockholm og Helsinki er veldig gode i lengde.

Se bildet større

Det norske laget etter 2-2-kampen mot Sverige på Nordre Åsen. Mads og Mathias fra Nordberg sitter i første rekke, som hhv. nr. 3 og 4 fra venstre. FOTO: PRIVAT

Lyn-gutter vant 11-0 mot Finland

På det norske fotballaget spiller Mathias J. Emilsen og Mads F. Aaserud. Begge er fotballspillere på Lyn, og går i 8. klasse på Nordberg skole.

Onsdag kveld spilte de norske guttene mot det svenske laget med spillere fra Stockholm. Kampen endte 2-2. Torsdag morgen ventet Finland til kamp på Sportsplassen på Bekkelaget. Spillerne fra Helsinki ble knust hele 11-0 av Oslo-laget!

Totalt endte Oslo-laget på 2. plass, bak Island.

Friidrettsgutta fra bydel Nordre Aker er Abraham S. Vogelsang og Gustav Moe.

Se flere bilder fra skoleidrettsstevnet på Osloskolens Facebook-sider:

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse