Tidligere superspiss spår Oslo-thriller

Tidligere Eliteserie- og landslagsspiller Thorstein Helstad spår nå utfallet av serieåpningen mellom Skeid og Kjelsås, og hvordan lagene vil klare seg denne sesongen. FOTO: UTLÅNT

Thorstein Helstad - innflyttet hovedstadsgutt - tror fotballfansen i Oslo nord må belage seg på mye neglebiting denne sesongen, og spår at Skeid og Kjelsås vil kjempe i hver sin ende av tabellen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.04.2018 kl 09:25

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

OSLO: Den tidligere landslagspilleren fra Hamar har selv scoret 116 ganger i Eliteserien for Rosenborg, Lillestrøm og Brann. Han ble toppscorer i 2000, 2001 og 2007.

Nå bor den gamle målkongen sammen med kone og barn ved Holmendammen i Oslo, og følger nøye med på hva som rører seg i hovedstadsfotballen. Foruten å være fotballagent med spesielt ansvar for OBOS- og PostNord-ligaene (1. og 2. divisjon), jobber Helstad som fotballekspert hos bookmakeren ComeOn!

Tror på Kjelsås-seier mot Skeid

Ved sesongstart i PostNord-ligaen har Helstad levert sine spådommer for opp- og nedrykk i divisjonen. Den tidligere superspissen tror Skeid og Kjelsås vil kjempe i hver sin ende av tabellen, men tror likevel Tom Nordlies gutter får det tøft i serieåpningen mot naboen i Nordre Aker.

– Skeid var tre poeng unna andreplass i 2017-sesongen, og har som mål og være med i toppen i år også. Men laget sliter normalt veldig mot Kjelsås på bortebane, og tapte også treningskampen der i slutten av mars. Personlig tror jeg det ender med hjemmeseier i seriepremieren, sier Helstad i en pressemelding fra bookmakerselskapet.

Skeid har slitt med å slå Kjelsås, og den første seieren mot naboen siden 2011 kom i fjor høst – på Nordre Åsen. På Grefsen stadion har Kjelsås imidlertid vist å ha full kontroll, selv om hjemmeoppgjøret i fjor endte uavgjort.

Da Nordre Aker Budstikke nylig spurte leserne i en uhøytidlig undersøkelse om hvem de tror vinner lokaloppgjøret, svarte 56 prosent Kjelsås. Bare 28 prosent tror på Skeid-seier.

Begge lags kapteiner ble med på en trikketur mellom Nordre Åsen og Grefsen stadion. Begge er innstilt på seier lørdag. Kampen spilles klokken 16.

Se bildet større

Kjelsåskaptein Magnus Aasarød og Skeid-kaptein Tom Skogsrud. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

På sitt beste kan Skeid slå alle

Selv om ekspert Helstad tror Kjelsås blir sterkest på lørdag, understreker han at Tom Nordlie har en spennende tropp.

– På sitt beste kan de slå alle i denne avdelingen. Løsner det foran mål er Skeid et lag å regne med i toppen, men de kommer til å lide av at David Tavakoli - fjorårets suverene toppscorer - er ute med ankelbrudd.

Se bildet større

Skeid vil merke David Tavakolis fravær, tror Helstad. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Like optimistisk er ikke Helstad med tanke på Kjelsås' sjanser i PostNord-ligaen.

– Kjelsås er et meget bra hjemmelag. Bare Ham-Kam var sterkere på egen bane i 2017-sesongen. Men den store akilleshælen er bortebane der laget bare hadde én seier. Da blir det vanskelig å overleve i en tøff og hard avdeling. De har også mistet viktige Lars Brotangen til «Kamma», og har en ikke alt for bred tropp. Dessuten mangler de en ordentlig målscorer. Det blir fort en tung sesong for Oslo nord-klubben, vurderer den tidligere toppscoreren.

Skeid og Kjelsås skal ut i flere Oslo-dueller som Helstad antar blir solide thrillere med høy nerve. I avdleingen møter de Oslo-lagene KFUM og Vålerenga 2. ComeOn! og Helstad holder både Kjelsås og VIF2 som nedrykkskandidater, men tror Skeid og KFUM kan overraske positivt.

Se bildet større

Kjelsås-trener Eivind Kampen (t.v.) og Skeid-trener Tom Nordlie, da lagene møttes på Grefsen stadion forrige sesong. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Lesernes dom

I den uhøytidelige spørreundersøkelsen i Nordre Aker Budstikke i forrige uke, svarer 45,6 prosent at de tror Skeid havner blant topp 5 i år. 24,6 prosent tror de vinner avdelingen, og rykker opp. Bare 13,5 prosent tror Skeid blir et bunnlag i år. Se resultatene, og stem du også, her!

Heller ikke leserne er like optimistiske for Kjelsås i år. 42,3 prosent tror laget havner midt på tabellen, 27,9 prosent tror topp 5-plassering, og 16,2 prosent tror Kjelsås vinner avdelingen. Ikke veldig mange er enige i Helstads dom. 13,5 prosent Kjelsås vil slite i bunnen. Se resultatene, og stem du også, her!

FIKK DU MED DEG DETTE? NM i fotball: Disse lagene møter Skeid, Kjelsås, Lyn og Korsvoll i første runde

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse