Topplaget Kjelsås

Dag Halvorsen prikket inn to fulltreffere mot Kristiansund og har dermed fire mål i årets 2. divisjon.

En kamp før ferien ligger Kjelsås på fjerdeplass, fire poeng bak lederlaget Skeid. Men på Grefsen snakkes det bare om å unngå nedrykk.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Dag Halvorsen og Arild Odland var toneangivende i søndagens 3-1 seier, men ingen tror seiersrekken fortsetter etter ferien.

Grefsen: – Vi har lært. Vi har ligget godt an før sommerferien tidligere, men bare såvidt berget plassen, advarer søndagens tomålsscorer Dag Halvorsen.

Før sesongen ble Stig Mathisens gutter som vanlig dømt nord og ned av selverklærte eksperter, men den tynne stallen har bitt godt fra seg, og med tapet mot Groruddalen er til og med tetlaget Skeid innen rekkevidde.

Har ikke folk

Kjelsås har vært utilnærmelige på hjemmebane og scoret minst tre mål i hver kamp. Kun Ranheim har klart å karre med seg ett poeng fra Grefsen, og selv om borteformen er mørkere, har laget likevel seks poeng på fem matcher. Toppkampen borte mot Groruddalen til helga og neste match mot Skeid på Voldsløkka blir avgjørende for om Kjelsås kan kjempe om opprykk eller ei.

– Målet er fortsatt å holde oss. Vi trenger 30 poeng, og har 11 igjen, fastslår Stig Mathisen.

– Men dere er jo bunnsolide på hjemmebane og langt foran "nedrykkskjema"?

– Vi er altfor ustabile og vi har en syltynn stall. Vi har jo nesten ikke folk. Dessuten er vi ikke gode nok teknisk og vi har ikke nok ork til bortekamper på naturgress, svarer Mathisen.

Svinger fort

Kristiansund ligger også trygt forankret på tabellen, men var knapt noen målestokk i søndagens kamp. Etter at Dag Halvorsen kranglet seg fri og ga Kjelsås ledelsen etter ti minutter, var det få som tvilte på hjemmeseier. Arild Odland doblet ledelsen fem minutter før pause, etter godt forarbeid av Martin Hansen, før Halvorsen satte spikeren i kista med et pent skudd halvveis ut i andre omgang.

– Jeg doblet scoringskontoen og er dermed nede i fire mål i år, smilte Halvorsen, som heller ikke er utpreget optimist med tanke på toppkampen i divisjonen.

– Vi har fortsatt mye å gå på, og vi fokuserer på prestasjonene, ikke tabellen. Det svinger fort, og vi må bare fortsette å gi full spiker, avslutter han.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse