Toppscorer Gislason

Stefan Gislason hadde en god følelse før kampen mot Brann. Med god grunn. Her setter han sitt tredje, og Lyns sjette mål for dagen.

- Han gjør aldri en dårlig kamp, er Bergs karakteristikk av midtbanegeneral Gislason. Mot serieleder Brann scoret han tre mål og er med det Lyns toppscorer.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.06.2007 kl 15:41

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
ULLEVÅL: Det måtte tre mål til for at det skulle bli ordentlig blest rundt Lyn-kaptein Stefan Gislason. Men det som er tilfelle er at han er en meget viktig spiller for Lyn, og at han så og si aldri gjør en dårlig kamp. Han er en slik spiller som leverer varene, men nødvendigvis ikke en som blir midtpunktet for det. Trener Henning Berg er full av lovord om kapteinen sin etter kampen mot Brann.

- Stefan er en viktig spiller for oss. Han gjør alltid en god jobb for laget, sier han, og legger til:

- Jeg håper han blir ut sesongen, og at han i tillegg signerer ny kontrakt med Lyn.

For Gislason har uttalt at han drømmer om en større liga. Men også at han trives i Lyn.

- Om det kommer noen tilbud får jeg vurdere det der og da. Jeg har drømmer og ambisjoner om å spille i en større liga, og jeg syns det er viktig som fotballspiller å ha slike mål å strekke meg etter, sier han.

- Men jeg trives veldig godt i Lyn, og det er ikke usannsynlig at jeg skriver ny kontrakt, legger han til. Henning Berg skjønner godt at spillere drømmer om å bli proff i utlandet.

- Jeg veit akkurat hvordan det er. Selv har jeg spilt i Manchester United, sier Berg.

Timing

Men det var ikke bare Gisalson som stod frem på Ullevaal-matta i går kveld. Lyn hadde virkelig dagen, pasningene satt, løpene var der, og scoringene kom. Dessuten var de bunnsolide bakover, og kledde rett og slett av serielederen fra Bergen.

- Timinga var der for oss i dag. Hele laget varfantastisk, skryter Berg etter kampen. Men side om side med Brann-trener Mons Ivar Mjelde, er det ikke godt å si hvem det ser ut som har vunnet en meget overbevisende 6-0-seier. Henning Berg er sparsom med gliset, akkurat slik som Mjelde, mer naturlig, er. Begge trenerne snakker om tre poeng, Lyn som vant tre, og Brann som tapte tre. Det sier litt om hvor jevn Tippeligaen er. Alt som teller er å få tre poeng, og så tenker man videre på neste mulige tre poeng.

Blod på tann

Men tremålscorer Gislason innrømmer at dette var en de aller morsomste kampene han har spilt for Lyn.

- I dag var alle gode. Dette er nok en av de aller morsomste kampene jeg har vært med på, sier han med et stort smil rundt munnen. Han kan nesten ikke huske sist han scoret tre mål i en og samme kamp.

- Det må ha vært som guttunge på Island, i hjembygda mi, på en eller annen syverkamp, ler han. De to første målene var på straffespark. Først ett opp til høyre, og så ett ned til venstre. Og det ga blod på tann.

- Jeg tenkte på det siste målet hele 2. omgang. Håpet å få sjansen til å score hat-trick, forteller Gisalson lurt. Og sjansen kom. Fra 25 meter klinker han til og setter sitt tredje for kvelden.

- Utrolig godt å få et spillemål også, det betyr mye, sier han.

Overrasket

Fra før stod Stefan Gislason bokført med en scoring hittil i årets sesong. Etter tre scoringer mot Brann, er han plutselig toppscorer for Lyn med fire nettkjenninger. Kim Holmen, Magnus Powell, Erling Knutdzon, Ståle Stensaas, Chinedu Obasi og Espen Hoff stod alle med to scoringer før Brann-kampen.

- Toppscorer? Er det sant? Ja, det var moro, ler Gislason overrasket.

- Det er lenge siden sist i hvertfall, gliser han fornøyd.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse