Torbjørn fra Grefsen: Europamester i golf

Til høyre Torbjørn Togstad, fra Grefsen og fersk europamester i golf. FOTO: PRIVAT

Knuste 20 andre europeiske land i golf. – Fire flotte dager i Danmark med strålende vær, fin bane og hyggelige mennesker, sier Torbjørn Togstad som sammen med resten av det norske laget gikk helt til topps i EM i golf for seniorer.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.07.2015 kl 16:16

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Norges vinnerlag: Fra venstre: Steinar Danielsen, Tyrifjord GK, Thor-Erik Hognrø, Oslo GK, Torbjørn Togstad, Drøbak GK, Bjørn Juvet, Oslo GK, Knut Solberg, Bærum GK, Guttorm Bakke, Nes GK. FOTO: PRIVAT

GREFSEN/DANMARK: Hvert år spilles EM i golf for seniorer, eller Europamesterskapet for Masters - 70 pluss. I år gikk konkurransene i på Sct. Knudsbane i Nyborg i Danmark. I forkant arrangeres flere uttagningskonkurranser for å velge ut og sette sammen det laget som skal representere Norge.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

I år klarte en fra bydelen, Torbjørn Togstad (70) fra Grefsen, å kvalifisere seg til EM-laget.

– Det ble fire flotte dager i Danmark med strålende vær, fin bane og hyggelige mennesker. Det var 20 europeiske lag som deltok i konkurransen og for Norge så startet dette meget bra med en ledelse på 2 poeng til England og 5 poeng til Tyskland etter første dag, forteller Togstad.

Les også: Vilde ble mobbet på badestranda fordi hun har pose på magen

– Foran England og Spania

Den andre dagen, lyktes ikke det norske laget helt.

– Dag to var spillet til Norge litt svakere og England ledet da med fem poeng på Norge og syv poeng på Portugal. Den siste dagen gikk Norge i lederballene sammen med England og Portugal, refererer Togstad videre.

Han er veldig godt fornøyd med laginnsatsen, et så flott spill at det norske laget vant hele turneringen - med i alt 20 land med - og ble europamestere i golf. 12 poeng foran England og 15 poeng foran Spania, som ifølge Togstad kom sterkt den siste dagen.

– Opplevelse for livet

– Banketten og premieutdelingen ble også en hyggelig og fin seanse med mye ros og fine ord til Norge. Dette var en opplevelse for livet, sier Togstad, og som er klar for å prøve å kvalifiserer seg for neste års turnering som går i Belgia.

Ifølge Togstad har Norge vunnet denne konkurransen en gang tidligere, i 2007.

– Det er mange gode grunner til at jeg spiller golf, ikke minst at det er et spennende spill hvor du utfordrer deg selv hele tiden. I tillegg liker jeg godt å konkurrere. Det er også veldig sosialt å spille golf, og man treffer mange hyggelige folk, sier Togstad.

Golf på blå resept

Rundene blir ofte avsluttet med en kopp kaffe på hull 19.

– Bra trening er det også - man går jo en flott tur i fine omgivelser og får den spaserturen du nok ikke hadde tatt hjemme. Noen mener golf burde vært på blå resept!

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse