Nest best på Langsetløkka: Torjus ga alt på hjemmebane

Ellinor Bryntesen Høgberg var suveren i den ene jenteklassen.

Torjus Bern Hansen fra Grefsen var blant de mange Rye-syklistene som imponerte i Nissan Cup-rittet onsdag kveld.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.06.2009 kl 16:15

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Torjus Bern Hansen kjørte på alt han orket i Nissan Cup.

KJELSÅS: Nissan Cup er et samarbeid mellom klubbene i Oslo-området, og består av totalt ni ritt. Det fjerde rittet gikk av stabelen på Langsetløkka onsdag kveld, med Sportsklubben Rye som arrangør.

I 13-14-årsklassen syklet Torjus Bern Hansen til en sterk andreplass, kun slått av Ringerikes Eirik Sverdrup Augdal.

- Det er første gang jeg har klart å gjøre det så bra i denne cupen. Det har mye å gjøre med at jeg er yngst i klassen, men likevel hadde jeg mål om en andreplass denne gangen, smiler Torjus som fikk følge av klubbkameraten Eirik Jonas Blomseth opp på seierspallen.

UM i Stavanger

Grefsen-gutten Torjus er blant de mange talentene i terrengsykling som Rye har, og 13-åringen har allerede begynt å reise rundt i Norge for å konkurrere i store ritt.

Årets store mål er ungdomsmesterskapet (UM).

- Det går i Stavanger. Jeg bør i alle fall klare å kjempe blant de fem beste der, mener Torjus.

Enorm interesse

Nissan Cup (tidligere Skott Cup) samler ryttere fra seks år til seniorer, og årets sykkelkomet Edvald Boasson Hagen har selv syklet ritt i cupen tidligere.

- Med rundt 400 ryttere er det ingen tvil om at dette er et stort ritt. Vi arrangerer også et ritt til i denne cupen på høsten, sier leder av Ryes barne- og ungdomsgruppe, Svein Røed.

Han mener Langsetløkka er perfekt for slike arrangement.

- Dette er en veldig populær løype. Seks av rittene i denne cupen går i Oslo, og i tillegg går to i Bærum og ett i Follo, forklarer Røed.

Gode resultater

Arrangøren Rye leverte mange gode resultater i det fjerde rittet i Nissan Cup.

I jenter 12 kjørte Ellinor Bryntesen Høgberg inn til seier, etter å ha slått nærmeste utfordrer med nesten halvannet minutt. Også i gutter 10 ble det Rye-seier, der Håvard Moseby var sterkest.

I jenter 13-14 markerte også Rye seg, der Selma Ahland ble nummer to og Anette Fredriksen nummer tre.

Frida Bustad tok andreplass i jentenes 15-16-årsklasse, mens Sondre Kristiansen ble nummer tre i tilsvarende gutteklasse. I juniorklassen for gutter kjørte Kristoffer Røed inn til en sterk andreplass.

Geir Ottar Kvernstuen og Torleif Ahland ble begge nummer tre - henholdsvis i M30-39 og M40-49.

Gode i norgescupen

Rye har mange ryttere på høyt nivå, og flere av klubbens utøvere var nylig i Trondheim og syklet norgescup. Nevnte Torjus Bern Hansen gikk der helt til topps, og det samme gjorde pappa Tord i veteranklassen (40-49 år).

Sondre Kristiansen ble nummer to i 15-16-årsklassen, mens Tone Kristin Larsen kjørte til tredjeplass i eliteklassen. Ole Jørgen Levy ble nummer fem i juniorklassen.

Tone Kristin Larsen hevder seg godt i maratoncupen. Etter to tredjeplasser er hun nummer to sammenlagt.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse