- Det har rett og slett tatt av: Tråkker til som aldri før

Torjus Bern Hansen kjørte inn til seier i den ene gutteklassen.

Sportsklubben Rye opplever en enorm sykkelinteresse om dagen. I forrige uke var Langsetløkka fylt til randen av ivrige terrengsyklister i alle årsklasser.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.06.2009 kl 11:17

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Katharina Sommerfelt var blant de mange Rye-syklistene som var i aksjon på Langsetløkka.

KJELSÅS: - Det har rett og slett tatt av. Vi hadde en voldsom økning tidlig i sesongen i fjor, og det samme har skjedd i år, forteller Svein Røed, leder i barne- og ungdomsgruppa til Rye.

Gode på hjemmebane

Ryes mange aktive hadde muligheten til å prøve seg på hjemmebane på Langsetløkka i forrige uke, da det fjerde rittet i Nissan Cup gikk av stabelen. Cupen er et samarbeid mellom klubbene i Oslo-området, og består av totalt ni ritt.

Denne gangen stilte rundt 400 syklister stilte til start, og Rye stilte som ventet sterkt i sitt eget ritt. I jenter 12 kjørte Ellinor Bryntesen Høgberg inn til seier, etter å ha slått nærmeste utfordrer med nesten halvannet minutt. Også i gutter 10 og gutter 13-14 ble det Rye-seirer, ved henholdsvis Håvard Moseby og Torjus Bern Hansen.

- Det er første gang jeg gjør det så bra i denne cupen, smiler Torjus.

Mange nye

Med totalt 1300 medlemmer er det ingen tvil om at Rye er en stor klubb, og med over hundre aktive på de yngre partiene er det heller ikke noe i veien med rekrutteringen.

- Tallet gikk fra 20 til 100 på ganske kort tid, og nå er vi oppe i 115 utøvere. Suksessen til de norske proffsyklistene har selvsagt hatt mye å si. Utfordringen blir å ha nok trenere, men det har foreløpig gått greit. Vi har 17 trenere på ungdomspartiene våre, sier Røed.

Terreng og landevei

Utøverne i Rye driver både med terreng- og landeveisykling.

- Terreng er den dominerende grenen hos oss, og vi ønsker også at barna begynner der. Det er for at de skal bli trygge før de begynner å sykle på landeveien, forklarer Svein Røed.

@Sitat.tekst.spo:Suksessen til de norske proffene har selvsagt hatt mye å si

Svein Røed

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse