ANNONSE
Annonse

Budsjettforslaget lagt frem i dag - med gladmelding til Korsvoll

Fra tidligere anledning på Korsvoll - venstre byrådssekretær Frode Kyvåg, styreleder i Korsvoll IL, Jon Bergundhaugen, fra fotballgruppa, Lars Ritland, håndballgruppas Karl Ove Sørensen, men med idrettsbyråd-sjefen foran, Rina Mariann Hansen. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA/ARKIV

– Korsvoll skal ikke dyttes nedover på listen, sa idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) da hun like før jul var på besøk. Og nå skjer det endelig noe.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 28.09.2016 kl 16:11

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

KORSVOLL: De første foreldrene og idrettslagansatte som begynte å jobbe for en idrettshall på Korsvollbanen, har voksne barn nå. For i flere år har mange fra nærmiljøet kjempet for en hall - les hele saken her.

100 millioner

Samme høst ble prislappen for hallen anslått til rundt 100 millioner kroner. Men samtidig at det må på bordet et kvalitetssikret forprosjekt før pengene bevilges til slike kommunale prosjekter.

Gjennom Byrådets budsjettforslag, og som ble lagt frem onsdag, er det satt av penger til forprosjekt neste år.

Men det er mer.

– Bare å gå i gang

– Og 100 millioner til bygging av ny hall i 2018. Korsvoll er en hall som har vært planlagt lenge. Den er ferdig regulert og det er bare å gå i gang. Det er en utfordring at Oslo har så lav anleggsdekning, og at det har tatt så lang tid med mange prosjekter, sier idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) etter budsjettfremleggelsen.

Byrådets budsjettforslag skal hvert år behandles og eventuelt videre vedtas - eller ikke - av Oslo Bystyre.

Idrettsbyråden fortsetter.

4,1 milliarder

– Jeg er opptatt av å få satt spaden i jorda og ha kortere vei mellom beslutning og resultat. Jeg er kjempestolt av at vi kan legge frem en solid idrettsplan sammen med budsjettet for neste år.

Nå har de lagt frem planen for hva som skal bygges de neste fire årene

– Det blir et kjempeløft for Osloidretten. 4,1 milliarder skal brukes over de neste fire årene, avslutter Hansen.

En glad idrettsleder

Og naturligvis er leder av Korsvoll IL svært fornøyd med nyheten fra Byrådets budsjettforslag.

– På vegne av alle de ildsjelene som har jobbet for Korsvollhallen i mer enn 10 år er jeg kjempeglad. Det er virkelig gledelig at Byrådet følger opp gode intensjoner og løfter med dette, sier Jon Bergundhaugen.

Han fortsetter.

– Men jeg legger til grunn at det løftet for idretten som ble lansert i dag, følges opp gjennom endelig budsjettvedtak både i år og neste år. Men kanskje er ventetiden på hall for en av landets største håndballklubber, nettopp uten egen hall, forhåpentligvis snart over.

Disen og Voldsløkka

Det drypper litt på Disen og Voldsløkka også gjennom budsjettforslaget.

I 2017 foreslår byrådet at det bygges fire nye kunstgressbaner, og at fem baner skal rehabiliteres. Disen, Midtstuen, pluss ytterligere to kunstgressbaner bygges i 2017. Romsås/Humleby, Brynbanen, Trasop, Caltexløkka, Nordstrand 2 rehabiliteres.

Følgende idrettsanlegg planlegges ferdigstilt i 2017: Landhockey-/kunstisbane på Voldsløkka, Lambertseter flerbrukshall med brytedel, Lillomarka Arena etappe 2, Bestumkilen ro- og padlebane, Sagene klubbhus, Ekeberg servicebygg.
 
LES MER OM BUDSJETTFORSLAGET:

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse