Ungdomsrådet fikset gratis treningstilbud

High five for treningsapparater: Nåværende leder i Ungdomsrådet, Rasmus Bakken, og Amanda Hylland Spjeldnæs, som satt i Ungdomsrådet da arbeidet med appratene startet i 2014 og 2015. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Tre år etter at ungdom i Nordre Aker vedtok å jobbe for et utendørs treningsanlegg, står det endelig klart – på Kringsjå.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.09.2017 kl 10:36

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KRINGSJÅ: Høsten 2014 vedtok Ungdommens bydelsutvalgsmøte (UBUM), med ungdomsrepresentanter fra hele Nordre Aker, at Ungdomsrådet skulle jobbe for utendørs treningsapparater i bydelen.

Et tilgjengelige og gratis treningstilbud for barn og ungdom, utenom organisert idrett.

Nordre Aker Budstikke skrev om vedtaket for snart tre år siden.

Sognsvann snøpark

Men hvor ble treningsapparatene av, lurer du kanskje.

Ungdomsrådet la ikke vedtaket i skuffen, tvert imot. Det er Amanda Hylland Spjeldnæs bevis på. Hun satt i Ungdomsrådet for tre år siden, og var pådriver for å realisere treningsanlegget. Hun gikk den gang i tiendeklasse, og startet i 2015 jobben med å innhente anbud fra ulike leverandører, og skrive søknader, på vegne av Ungdomsrådet.

Samtidig begynte man å lete etter mulige samarbeidspartnere, og finne ut hvor anlegget kunne stå. Lyn Ski og Norges Idrettshøgskole (NIH) ble koblet på, og Sognsvann snøpark ble valgt.

– Dette er et område som mange barn og unge bruker til trening hele året. Enten det er skileik eller løping i skogen, sier Amanda i dag.

I tillegg er det her Lyn har sitt fotallanlegg og klubbhus, det er volleyballbaner, rulleskiløype er under planlegging, og det ligger i umiddelbar nærhet til Kringsjå og Nordberg skoler, samt NIH.

Se bildet større

Treningsapparatene står nedenfor NIH og Olypiatoppen, nærmest snøproduksjonsanlegget i enden mot Sognsvann. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Fikk 265.000 kroner

Søknadene bar frukter. I 2016 fikk Ungdomsrådet tildelt 85.000 kroner i frivillighetsmidler fra bydelen, og i tillegg kom hele 180.000 kroner fra DNB Sparebankstiftelsen.

Treningsapparatene var dermed fullfinansierte, og vel så det. Ungdomsrådet kjøpte inn apparater, og våren 2017 ble de montert. Men på grunn av anleggsarbeider ved NIH har området vært sperret av, og ikke vært tilgjengelig. Før nå.

Se bildet større

Ungdomsrådet, og representanter fra Lyn Ski og NIH. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Ting tar tid

– Det man kan lære av dette, er at ting tar tid, sier Frode Sagedal, eiendomssjef ved NIH.

Apparatene står på NIHs eiendom, og mens skolen har blitt rehabilitert, og det er boret 98 energibrønner i grunnen under snøparken, har apparatene vært gjerdet inne.

– Her har det vært mange aktører, og i et demokratisk samfunn er det mange som skal komme med innspill. Men det nytter å stå på for til slutt å lykkes. Her har Amanda gjort en fantastisk jobb, sier Sagedal.

Treningsapparatene inngår i Sognsvann snøpark, som Lyn Ski har driftsansvaret for. Anleggsansvarlig Knut Nævestad, er glad for tilskuddet.

– Dette er midt i hjertet av snøparken, som selv om det heter "snøpark", er et helårsanlegg, sier han.

– Her trener hundrevis av barn og unge hver dag, og NIH og skolene bruker området på dagtid.

Ny tursti er under planlegging gjennom parken, slik at treningsappratene vil bli enda lettere å se og bruke.

– Bare på de 20 minuttene vi har stått her i dag, har to-tre personer vært innom og prøvd apparatene, sier Nævestad.

Se bildet større

Ungdomsrådet tester anlegget. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Utekino fra Ungdomsrådet

Hele Ungdomsrådet markerte den offisielle åpningen av apparatene mandag ettermiddag. Nåværende leder Rasmus Bakken, er fornøyd med å se resultater av rådets arbeid – selv om det har tatt litt tid.

– Nå håper jeg folk får glede av apparatene, og at de blir mye brukt, sier han.

Selv om treningsapprat-saken nå kan avsluttes fra Ungdomsrådets side, betyr ikke det at de ikke har andre ting å ta seg til. Under årets UBUM, som ble arrangert i mars, ble det vedtatt å jobbe for bedre seksualundervisning, mer informasjon om psykisk helse, og utekino.

Se bildet større

Ungdomsrådsleder Rasmus Bakken, og tidligere medlem Amanda Hylland Spjeldnæs.

LES MER: Ungdom vil ha utekino og bedre seksualundervisning

Arbeidet med utekino begynner å nærme seg realisering, og håpet er at det skal vises film ved Frysja om ikke lenge.

– Dette er et arrangement som Ungdomsrådet håper kan bli en fast aktivitet, sier Rasmus.

LES OGSÅ: Nydalenrevyen satser høyt, et halvt år før premieren

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse