Unge driblefanter

(f.v.) Jonas Nagell Borgersen (9) og Markus Melgaard (10) konkurrerere i hvem som kan trikse flest ganger.

Kjeglene er inget hinder for de dribleglade smårollingen på Koll fotballskole.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.06.2007 kl 10:20

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Har kontroll: De unge fotballspillerne tar seg gjennom slalåmløypa med kjegler uten store problemer.

Kringsjå: En liten hær med unge fotballsparkere står klare bak den hvite sidelinjen på Kringsjå kunstgress og venter tålmodig på at det skal bli deres tur. Den som har ballen skal drible seg gjennom en slalåmløype av kjegler og sentre tilbake til nestemann i køen.

– Vi legger vekt på moro og mestring. Målet er at barna skal utvikle fotballferdigheter, samtidig som de har det gøy, sier instruktør Finn Jor (17). Han er til vanlig student på NTG, og spiller for Lyn NTG. Det samme gjør de andre instruktørene som har ansvaret for de nærmere 200 ungene som løper rundt med fotballsko og treningstøy.

Heier på Lyn

Firkløveret Wilfred Bartlet (8 12), Laurits Sørensen (9), Simen Seim (9) og Mikkel Ofrim (8 12) spiller til vanlig på Lyns -98 lag, og går alle på Ullevål skole. De syns det er supert med fotballskole, nå som den vanlige skolen har tatt sommerferie.

– Vi har trikset, skyti og spilt kamp, forteller de ivrige guttene.

– Og det er veldig gøy!

Guttenes favorittlag er, ikke overraskende, nettopp FC Lyn Oslo.

– Favoritten min er Soko, sier Simen.

– Og min er Magnus Powell, sier Winfred. Fotballskolens første dag er over, men alle guttene skal få med seg Lyn mot Rosenborg senere denne mandagskvelden. Frem til fredag er det fotball på førsteplass dagen lang.

– Drible er det beste

Mens firkløveret er på vei hjem, holder en annen guttegjeng på med triksekonkurranse.

– Min trikserekord er på 256, forteller Jonas Nagell Borgersen (9) stolt. Sammen med Markus Melgaard (10) og Ludvik Rønning (10) er han i gang med å knuse den rekorden.

– Det har vært kjempegøy i dag. Vi slo et lag som er ett år eldre enn oss 5-4, forteller guttene fornøyd. Markus Melgaard scoret ett mål den kampen, og tre mål til sammen i løpet dagen. Ludvik og Jonas spilte forsvar og midtbane. Alle er enig i at fotball er det beste.

– Og drible er det aller beste, sier Ludvik Rønning lurt.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse