Unge Skeid slåss for opprykk

Skeid har byttet ut store deler av laget, og skal gi alt for å rykke opp i årets sesong. (Foto: Angelina J.H. Stojcevska)

Skeid sparket serien i gang og vant 3-2 mot Ranheim søndag, og det med nesten nytt lag og spillere på gjennomsnittlig 22 år. I tillegg har LSK stukket av med keeperbegavelsen Àndre Hansen. Trener Arild Stavrum er ikke bekymret.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.04.2008 kl 09:13

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
NORDRE ÅSEN: Etter fjorårets nedrykk mistet Oslo-laget 13 spillere. Nå har de rekruttert frisk blod, og vil kjempe for opprykk i årets serie. Det nesten helt utskiftede laget består for det meste av unge spillere, og hele åtte av dem under 20 år.

– Med tanke på fremtiden, kan det være en kjempefordel med de unge spillerne. Med riktig påvirkning og utvikling, kan disse bli utrolig bra. Det tar litt tid med nye spillere, og å bli kjent med hverandre, men vi har hatt en jevn stigning frem mot seriestart, sier trener Arild Stavrum.

Til tross for to spillere på 16 år, er det ikke småplukk Skeid sitter inne med i år. Angrepspiller Dawda Leigh (21) er ifølge Stavrum, en av Norges beste driblere, og Mostafa "Mos" Abdellauoe (20), lillebroren til VIFs "Moa", er også en av Skeids lovende gutter. Den flittige målscoreren har ifølge Stavrum stort potenisale.

¬– De unge spillerne er mer entusiastiske, litt naive, og har en veldig stå-på vilje. Når de får spille mot eldre, mer erfarne spillere, lærer de innstilling. Ting skjer litt fortere, og motstanderen er litt sterkere, sier Stavrum.

Til forestående sesong, er han positiv.

– Vi vant åtte av ti treningskamper i 2. divisjon nå i vinter. Selv om det ikke var noen stor kamp på søndag, er jeg kjempefornøyd med at vi vant. Ranheim er ett av de lagene jeg frykter mest. Nå er målet å rykke opp, og å få frem mest mulig gode spillere, sier Stavrum.

LSK har skrevet kontrakt med keeper Àndre Hansen?

– Ja, av og til blir spillerne for gode for klubben. Det skjer med alle. Vi ønsker jo spillerne en best mulig karriere. Vi skal ikke gi bort alle spillerne våre, men jeg skjønner at de heller vil spille i Tippeligaen enn i 2. divisjon, sier Stavrum.

Han og Skeid gleder seg til resten av sesongen, og trener knallhardt med opprykk for øyet.

Her kan du se flere bilder

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse