Unna vei!

Andreas Tangen (17) parkerte all motstand i kretsmesterskapet etter å ha rykket fra i siste bakken.

Andreas Tangen (17) fra Maridalen gjorde rent bord i Brumunddal og ble kretsmester i landeveissykling både i fellesstarten og på temporittet.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Maridalen: Det er en ambisiøs og uredd tenåring som kommer syklende ved Brekke-krysset i Maridalen på vei til trening med IK Hero. Han har all grunn til å være stolt av sin ferske tittel som kretsmester i Oslo.

– Jeg er skikkelig fornøyd med seier, jubler Andreas. Han hadde helt klar målsetting om å være best i Oslo under det blandete kretsmesterskapet som gikk av stabelen i Brumunddal forrige helg. Han vant begge rittene, og mener selv at det var fordi terrenget passet han ypperlig.

– Både i temporittet og i fellesstarten var det mye kupert terreng og bakker noe som passer meg meget godt. Det er der jeg har styrken min, sier han selvsikkert. Han feide unna all motstand og rykket ifra på begge rittene.

– Da jeg rykket i siste bakken på siste runden var de andre bak meg sjanseløse. Det var en god følelse.

Liker det fysiske

Andreas, som er født og oppvokst i naturskjønne omgivelser i Maridalen, oppdaget sent at sykling var sporten for ham.

– Jeg så på Tour de France på tv for første gang i 2003, og ble helt hekta. Da visste jeg at dette var sporten for meg. Jeg liker det fysiske og at jeg hele tiden må presse kroppen for å bli god, sier han. Nå trener han så mye han kan. For tiden ligger Andreas på rundt 20 treningstider i uka.

– Jeg har et stort ønske om å bli best og da må jeg trene hardt. Målet mitt er å bli proff, smeller det fra unggutten. Han har bestemt seg.

– Aller helst vil jeg ha den gule trøya i Tour de France, sier han bestemt.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse