– Utvikler du deg ikke i Lyn, klarer du det ikke i andre klubber heller

Kjetil Rist er ny daglig leder for Lyn fotball. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

– Hvis du ikke utvikler deg som spiller i Lyn, så klarer du det ikke i andre klubber heller, sier Kjetil Rist (31). Lyns nye fotballsjef vil ta enda bedre vare på talentene.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.01.2015 kl 13:10

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Kjetil Rist er ny daglig leder i Lyn fotball. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

KRINGSJÅ: Så gode skal Lyn bli på spillerutvikling.

- Det skal være plass til alle i Lyn, bredden skal fortsatt med. Det skal også være et godt sportslig tilbud til de som vil spille fotball mye for den sosiale biten, og som ikke ønsker å trene hver dag, eller mange dager i uken. Men i tillegg skal talentene tas enda bedre vare på, og spillerutviklingstilbudet spisses, forteller den nye daglige lederen for Lyn fotball, Kjetil Rist (31).

Han mener at det er et stort fotballpotensiale i Lyn.

- På tide å få mer ut av dette potensiale. Det skal være et så bra tilbud til spillerne, at hvis du ikke utvikler deg som spiller i Lyn, så klarer du ikke det i andre klubber heller, sier den ambisiøse nye lederen.

Hvordan?

På sikt ønsker Rist en generelt mer profesjonell struktur i fotballklubben. Trenerne skal videreutvikles og få bedre kompetanse – hele 40 trenere står på lønningslista til Lyn.

«Lyn Extra» er snart på plass. Et nivåtilpasset fotballtilbud til de ivrige og de som ønsker å bli best mulig, og et utvidet tilbud fra etablerte Lyn Akademiet, et tilbud om fotballtrening etter skoletid.

Det er den anerkjente treneren Tresor Egholm som skal lede nysatsingen.

«Lyn Extra» vil bli arrangert ettermiddager og i helger, og med små grupper på treningene.

Utfordringer?

Utfordringene ligger blant annet i anleggskapasiteten. Med rundt 1300 spillere, og to egne kunstgressbaner, sliter Lyn med nok treningsfasiliteter.

Ny kunstgressbane lenger ned mot Kringsjå er oppe og vedtatt for 2015-budsjettet av politikerne.

- Banen er planlagt ferdig høsten 2015 og vil være et kjærkommet supplement til de to banene vi har fra før, sier Kjetil.

Tips oss! Send en e-post til Nordre Aker Budstikke!

Fra nord, via England, til Kringsjå

Kjetil har vokst opp i «en skikkelig fotballfamilie» i Kirkenes. Han er selv også tidligere fotballspiller i andre og tredje divisjon.

Innom Tromsø, innom England og København, og så Kringsjå. Med en bachelorgrad i «Sports Management» i kofferten.

Nå har den nye fotballsjefen, som tiltrer 1. februar, bodd i Oslo i fire år. Først som deltidsarbeidene lærer, kombinert med trenerjobb i Lyn.

Nye arbeidsoppgaver

I 2011 jobbet Kjetil heltid som fotballtrener i Lyn, for guttelag, også med administrativt ansvar i den daglige driften i fotballklubben.

Etter hvert ble Kjetil også trener på Lyn Akademiet og ved fotball-linjen til Nydalen videregående, i regi av Lyn.

- Det er jo en del nye arbeidsoppgaver som den øverste administrative ansvarlige. Ikke minst med ansvar for klubbens økonomi.

- Men jeg gleder meg veldig til å ta fatt, og bli med på Lyn-reisen videre. Dette tror jeg skal gå bra. Samtidig er jeg veldig ydmyk til det å ha blitt vist tilliten ved å bli tilbudt en slik jobb, sier Kjetil.

- Det er alltid morsomt å komme opp hit til Kringsjå, fotballen her er en livsstil for meg. Folk bryr seg virkelig om Lyn. Det ser du blant annet på engasjementet i og rundt klubben!

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nye, gratis nyhetsbrev!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse