Spilte på Rådhusplassen: Venstre vant mot ungdommen

Yppet seg: Johannes Luka (13) fra Ruseløkka skole yppet seg mot Venstre-politikerne Abid Raja (t.h.) og Bjørn Gran (bak ryggen), mend et var Venstre som gikk seirende ut av oppgjøret på Rådhusplassen under Oslo Streetbasket Cup. Foto: Carina Alice Bredesen

Venstre gjorde et dårlig stortingsvalg, men Venstre-politikerne Abid Raja og Bjørn Gran kan glede seg over seier i streetbasket på Rådhusplassen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.09.2009 kl 17:30

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
RÅDHUSPLASSEN: Lørdag gikk Oslo Streetbasket Cup av stabelen i strålende sol på Rådhusplassen.

Som en del av et holdningsskapende arbeid mot tagging i hovedstaden, inviterte Oslo kommune ved Rusken-general Jan Hauger, alle Oslos 8.-klassinger til streetbasketturnering.

— Det er skikkelig kult å spille på Rådhusplassen, var ungdommens dom.

Viqueens var også på plass og opptrådte med heftige stunts.

SE BILDEGALLERI: Viqueens på Rådhusplassen

Basketduell

Mellom gruppespillet og kvartfinalene dukket Venstre-politikerne Abid Raja og Bjørn Gran opp for å utfordre 8.-klassingene til en skikkelig basketduell.

SE BILDEGALLERI: Venstre mot ungdommen

Raja er for øvrig født og oppvokst på Ullevål, mens Bjørn Gran er kjent som idrettslærer på Bjerke videregående skole i Groruddalen.

Johannes Luka (13) fra Ruseløkka skole og Khalid Faryabi (13) fra Gran skole, samt innbytter Ruzh Baleros (13) fra Gran stilte villig opp.

Høydeforskjell

Men det var de ivrige Venstre-gutta som gikk av med seieren.

De stakk tidlig ifra, med godt spill og stor høydeforskjell, men ungdommen kom sterkt tilbake da «gamlingene» begynte å puste og pese.

— Det var morsomt å spille mot dem. De var gode, men litt høye, smiler Khalid etter kampen, som endte med ettpoengsseier til Venstre.

SE FLERE BILDEGALLERIER:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse