Veteraner i slaget

Venstreslegga: Henning Wold fra Nordberg gikk til finalen i herredouble 35 år, sammen med Thomas Wettergreen fra HTK.

185 deltakere fra hele landet slo godt fra seg da Holmenkollen Tennisklubb arrangerte veteran-NM.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Blide HTK-jenter: Britt Næss og Sissel Stokke vant NM-gull og slo klubbvenninnene Katrine Hansen og Karin Francke i semifinalen.

Se bildet større

Tennisveteran: Finn Søhol er kanskje mest kjent som TV-kommentator, men har spilt tennis i alle år og tok sitt 26. NM-gull i helgen.

Se bildet større

HTKs Britt Næss viser fram en stilsikker forehand. Sammen med Sissel Stokke tok hun hjem NM-tittelen i double damer45.

Hasle: – Her deltar både mosjonister og tidligere kongepokalvinnere. Felles for alle er at vi har glede av å spille tennis, sa turneringsleder Bjørn Wold fra HTK.

Av over 800 aktive tennisveteraner i Norge deltok 185 i Norgesmesterskapet. Kampene ble spilt best av tre sett og varierte i lengde fra rundt 45 minutter til 3 timer. De yngste måtte ha fylt 35 år, mens eldstemann, Egil Torjusen, har passert 85. Det tekniske nivået er høyt, selv om løpskapasiteten nok har vært større hos de fleste.

– Det er mye hygge og sosialt, men man spiller jo alltid for å vinne. Alle vil jo bli norgesmester, selv om mange av oss jo får litt pondus og blir litt tregere med årene, innrømmer Bjørn Wold.

Ikke alvorlig

En av de ivrigste på tennisbanen er journalist og TV-kommentator Finn Søhol (75) fra Bygdø TK. Han tok sitt første NM-gull i 1948, og har til sammen 25 NM-titler i junior, senior og veteran. Han spilte for Ready i sine yngre dager og er tildelt livsvarig medlemskap i HTK.

– Det viktigste er å ha det hyggelig og holde seg i god form. Jeg tar det ikke like alvorlig lengre, men jeg hadde blitt jævlig skuffet hvis jeg ikke hadde vunnet, humrer Søhol.

Som enkelt tok hjem tittelen i 75-årsklassen. Og deretter dro rett på trening for å spille to timer double med kameratgjengen i Njårdhallen.

Debuterte med seier

Britt Næss (58) og Sissel Stokke (56) fra HTK slo godt fra seg i double. Britt er dametrener i HTK og en erfaren turneringsspiller, mens Sissel debuterte i veteran-NM.

– Jeg blir alltid så nervøs når jeg skal spille konkurranser, men nå har jeg overvunnet det. Vi følte oss så unge at vi stilte i 45-årsklassen og vi har det kjempegøy sammen, stråler Sissel.

Duoen spilte seg overraskende helt til finalen, der de vant på walk-over. Også i semifinalen hadde de marginene med seg da klubbvenninnene Katrine Hansen og Karin Francke måtte gi seg på grunn av skade.

– Vi har spilt sammen siden vi var små alle sammen, så det er ikke så farlig hvem som vinner, men det er jo bra at et HTK-par vant, mente Britt.

Som oppfordrer flere til å begynne å spille tennis i Holmenkollen.

– Vi trenger flere veteraner, spesielt damespillere. Alle kan være med og alle skal bli tatt godt vare på, lover de ferske Norgesmestrene.

PS! For fullstendige resultater, se www.norsketennisveteraner.no.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse