– Vi ble lei av å vente på snøen

De fant snøen, Koll IL. FOTO: FRIDTJOF SCHEIE

Sa idrettslaget, og så seg rundt etter hvem som kunne ha litt snø til overs.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.01.2017 kl 13:37

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KRINGSJÅ: Høres nesten rart ut å tenke tanken, at noen nå i denne utrolige snøfattige vinteren, har snø de ikke trenger?

Det tenkte kanskje Koll IL også, for nå har de faktisk kommet over store snøhauger, som til og med eierne bare er kjempeglad for å bli kvitt.

Lei av å vente

– Vi ble lei av å vente på snøen. Og vi har kanskje funnet løsningen for å i hvert fall få snølagt Kollbanen på Nordberg, så de minste har et sted for skilek, forteller Fridtjof Scheie i klubben.

Se bildet større

De gleder seg til snøen kommer i morgen, fra venstre Morten Biong Nilsen og Fridtjof Scheie i Koll IL og langrennsgruppa, på Kollbanen på Nordberg. FOTO: KOLL IL

Kollbanen ligger ved Minister Ditleffs vei.

Og ved bandybanene rundt omkring, så ligger det svære snøhauger. Etter isskraping. Og den snøen kan Koll få helt gratis.

LES OGSÅ: Flere kilometer med rulleskitraseer på gang i Nordre Aker bydel

Flere meter høye hauger

– Vi er i dialog med både Ready i nabobydelen og Ullevål Bandy. Som bare er glad for at vi eventuelt henter snøen. Det er jo svære og flere meter høye snøhauger. Vi starter opp tirsdag morgen med å hente i store lastebiler fra Readybanen, forteller Scheie videre.

Kan være en og annen liten aker ikke er så fornøyd med at haugen blir mindre, med derimot blir det nok mange glade barn på Kollbanen utover.

Se bildet større

Snart på vei til Nordberg... FOTO: FRIDTJOF SCHEIE

LES OGSÅ: Nå har kommunen bestemt seg for hva den vil gjøre med Maridalsveien

Verdt transporten

– Det koster litt å få snøen transportert til Kollbanen, men det er det nok verdt, i forhold til å ikke ha noe snø å tilby de minste i laget.

Og kommunen stiller med prepping.

Prepping

– Vi har vært i kontakt med Bymiljøetaten, som har lovet å preppe snøen, hvis vi får den fraktet over til Kollbanen. Vi får begynne med banen, så ser vi hvor mye snø vi kan få over etter hvert, sier Scheie videre.

– Det er gress, bark og flis som underlag på Kollbanen, så da trengs det heller ikke så fryktelig mye snø for å få preppet klart for skiglade barn, legger han til.

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse