Har fått inn flere millioner: - Vi er optimistiske

Kaptein Tommy Berntsen og resten av Lyn gjennomgår tøffe dager for tiden. Arkivfoto

Lyns ukuelige optimisme er det i hvert fall ikke noe å si på, kun uker før dommedag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.09.2009 kl 14:33

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Vålerenga-prest Einar Gelius har fått massiv kritikk for utspill om Lyn i en radioreklame. Nå går han ut offentlig og sier han skal be for klubben. Arkivfoto

Se bildet større

Klubbens fans gjør altfor å redde Lyn fra konkurs. Arkivfoto

ULEVÅL: På tross av at klubben allerede i har blitt offentlig begravet i en radioreklame av prest Vålerenga kirke, Einar Gelius, jobber Lyn på spreng for å hindre konkurs. Skal de klare dette, må klubben skaffe 17 millioner før 1. oktober. Og Lyn har allerede fått inn flere millioner fra investorer, melder VG Nett i dag.

Dobbelt så mange

I går hadde klubben første investormøte for Olja Lyn, og det kom dobbelt så mange som antall påmeldte, forteller styreformann i Olja Lyn, Odd Karlsrud til Akersposten.no.

— Vi er veldig positive, og har fått veldig bra respons, sier Karlsrud.

Og det er ikke noe å si på dugnadsånden til klubbens fans. Karlsrud foreller at de kjenner til mange som nå prøver på å slå seg sammen for å spleise på spillerandeler til 10.000 kroner.

— Det er en genuin interesse for at dette skal gå veien, sier Karlsrud.

Olja Lyn er et investeringsselskap som er opprettet med det ene formålet å investere i Lyns spillere.

— For jævlig

De seks spillerne Olja Lyn kan kjøpe eiendel i, er Erling Knudtzon, Magne Simonsen, Davy Claude Angan, Mads Dahm, Vegar Gjermundstad, og Arnar Darri Petursson.

— For meg ville det vært for jævlig om Lyn forsvant. Det virker samtidig litt fjernt for oss at Lyn kan risikere å gå konkurs. Dette er naturligvis enda sterkere for oss som er vokst opp med klubben i våre hjerter, sa Mads Dahm fra Nordberg til Nordreakerbudstikke.no, etter at konkurstrusselen ble kjent for alvor.

Kampene kan bli strøket

Hvis Lyn blir slått konkurs, får dette også alvorlige følger for andre klubber i Eliteserien. Da vil nemlig alle poengene etter kampene klubben har spilt hittil bli strøket av tabellen.

For for eksempel Aalesund, medfører dette et tap av hele seks poeng.

For Lyn-spillerne får en eventuell konkurs store økonomiske utfall. Ettersom overgangsvinduet er stengt, mister de muligheten til å spille fotball i tre måneder. Spillerne vil heller ikke motta noe lønn.

Men Lyn gir seg som kjent ikke uten en innbitt kamp.

Målet for investeringsselskapet Olja Lyn er å skaffe tre millioner kroner til den slunkne klubbkassa.

— Det tror jeg vi skal få til, sier styreformann Karlsrud.

PS! Etter massive reaksjoner mot den litt tidlige «gravleggelsen», går Einar Gelius nå ut og beklager. Vålerenga-presten sier at han vil be for Lyn, ifølge Aftenposten.no.

Kveldens møte finner sted i Lyns lokaler på Ullevaal Stadion mellom 19.00 og 20.30.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse