– Vi må jo promotere oss selv

Viser seg frem i app: Skeid-spillerne. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Den norskutviklede appen Gobi satser på fotball, og starter samarbeid med Skeid. Dermed kan du følge spillerne direkte i garderoben og «bak kulissene» – her!

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.08.2017 kl 09:19

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NORDRE ÅSEN / VALLE: – Det er en bra mulighet for oss å nå ut til offentligheten med noen morsomme sprell, slik at vi kan promotere oss selv og Skeid. Gobi er en perfekt plattform til det, sier Skeid-spiller Ørjan Hopen.

Og allerede i kveld kan du følge Ørjan Hopen og de andre Skeid-spillerne bak kulissene live! Se mer lenger ned i saken!

Kanskje har du ikke hørt om Gobi? Appen er utviklet av en gjeng NTNU-studenter, deriblant en Kjelsås-gutt. Funksjonaliteten likner på Snapchat, og den lar brukerne laste opp bilder til en felles «story» i en definert gruppe. Ideen kom da Snapchat blokkerte den interne NTNUSnap for noen år tilbake. Les mer om Gobi-gründerne her!

Satser på fansen

Nå inngår Gobi og Skeid et aldri så lite samarbeid for å slippe fansen tettere på spillerne.

– Samarbeidet med Skeid går i all hovedsak ut på at de har valgt å bruke vår plattform for å kommunisere med fansen. Grunnen til at Gobi er en god plattform for dette er at flere kan dele innhold til den samme storien, i motsatt til andre apper der det i all hovedsak er personlige stories, sier Stian Berge, selv fra Grefsen, som jobber i Gobi-teamet.

Dermed kan alle Skeid-spillerne dele innhold fra både garderobe, før og etter kamp, i tillegg til at fansen kan sende inn innhold, både spørsmål og filmer fra tribunen.

2. divisjon

– Det blir en mulighet til å følge litt av hverdagen vår som fotballspillere i 2. divisjon, sier Ørjan Hopen.

Til høsten dukker Tom Nordlies menn på Nordre Åsen opp i TV3-serien «Alt for laget», der ulike idrettslag følges av et dokumentarteam. Gobi-satsingen blir noe annet enn dette, sier Hopen.

– Det er et helt annet format. Deling av stories på Gobi er bare for moro, legger han til.

Følg kampen mot Vålerenga

Hopen skal ikke spille kveldens kamp mot Vålerenga 2 i Vallhall. Dermed blir han sjef for Gobi-gruppa til Skeid. Allerede klokken 17 starter han, og de andre spillerne, å legge ut bilder på Skeid-storien. Underveis vil han legge ut glimt fra kampen.

Og følger du Skeid sin gruppe på Gobi kan du sende inn bilder og video, eller spørsmål, som kan bli lagt ut i storien underveis. Det er klubben selv som administrerer det innsendte materialet.

– Hvis noen filmer et mål, kan de sende det inn, og så legger jeg det til, sier Hopen.

Her kan du følge Gobi-storien til Skeid direkte fra klokken 17:

Livet i kulissene

– Hva synes sjefen Tom Nordlie om at spillerne nå deler direkte fra garderobe og kamp?

– Det blir ikke sånn at spillerne sitter med mobilen i garderoben i pausen. Fokus i storien blir treningssituasjoner i hverdagen, sier Hopen, som håper mange vil laste ned appen og følge laget.

Northug som investor

Gobi-gründerne dro i fjor til Silicon Valley for å leve ut gründerdrømmen. Ifølge VG har Petter Northug, Salmar-arving Gustav Magnar Witzøe og investor Petter Kleppan gått inn på eiersiden i selskapet Gobitech, som står bak appen. Etter at investorene satset penger på selskapet, hadde det i januar 2016 en teoretisk verdi på 8,7 millioner kroner, ifølge avisen.

LES OGSÅ:

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse