VIF-gutter med suksess i Skeid

På utlån: Adnan Haidar (20) har treårskontrakt med VIF, men er for tiden på utlån til Skeid, og trives veldig godt med det.

Vanligvis er det skeidtalentene som går til Vålerenga og blir «oppdaget». Bardh Shala (18) og Adnan Haidar (20) har gått motsatt vei.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.04.2009 kl 12:27

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Drømmedebut: Bardh Shala (18) scoret to mot Notodden i serieåpningen og selv om det ikke ble noen mål på hauketogutten mot Bryne gjorde han sine saker godt på høyrekanten.foto: Carina Alice Bredesen

BISLETT: Den unge duoen har overtatt rollene til Dawda Leigh og Mostafa «Mos» Abdellaoue, som begge har suksess i Vålerenga akkurat nå.

Og Bardh og Adnan stortrives i skeidtrøya.

- Jeg har hatt det strålende i Skeid siden overgangen. Det føles bra å få såpass mye tillit. Jeg er kjempefornøyd med å velge Skeid, smiler Bardh Shala (18).

Treårskontrakt med VIF

Bardh kom til Skeid før denne sesongen og har skrevet under for torshovklubben, mens Adnan er på utlån fra Vålerenga.

- For min del har jeg det veldig fint i Skeid, men det er hyggelig at de i VIF holder kontakten. Jeg har treårskontrakt med Vålerenga, men jeg kunne godt blitt i Skeid også, sier Adnan.

Tillit fra start

Begge unggutta har fått en god start på sesongen for Skeid. To seire av to mulige - og begge har fått tillit fra start av Arild Stavrum.

- Jeg hadde ikke forventa det, men jeg fikk sjansen og tok den. Jeg skal bare fortsette å jobbe hardt så jeg fortsatt kan starte kampene, sier Adnan.

Spissmakker Bardh fikk virkelig en drømmedebut med to scoringer i seriepremièren mot Notodden.

- Ja, det var helt fantastisk, gliser Bardh. Mandag kom verken han eller Adnan på scoringslista, men begge gjorde en solid innsats på hver sin kant i 4-3-3 da Skeid slo Bryne 1-0 på Bislett.

- Bedre i Skeid

Den nykomponerte skeidduoen er begge oslogutter - Adnan fra Mortensrud og Bardh fra Hauketo. Men Bardh, som har foreldre fra Kosovo, bodde i Hallingdal fram til han var 11 år. Fotballkarrieren startet imidlertid ikke før han flyttet til Hauketo.

Deretter ble gutta plukket opp av «storebror» Vålerenga.

Begge banket på døra for A-lagsspill forrige sesong, men valgte altså å ta turen til Nordre Åsen, Torshov og Skeid.

- For meg er det bedre å spille 1. divisjonsspill for Skeid, enn 2. divisjonsspill for Vålerengas 2. lag, sier Adnan.

- Det kan være lettere å få spilletid her i Skeid, og jeg er veldig fornøyd med å være skeidspiller, legger Bardh til.

- Vi hadde vunnet

Vanligvis går strømmen av fotballtalenter i Oslo andre veien - fra Skeid til Vålerenga.

På laget som stilte mot Lillestrøm 2. påskedag hadde hele seks spillere en fortid i Skeid: Freddy dos Santos, Morten Berre, Daniel Fredheim Holm, Mohammed Abdellaoue, Mostafa Abdellaoue og Dawda Leigh.

- Det er greit at det går litt andre veien også. Og hvis du ser på tabellen ligger vi bare like under Vålerenga, smiler Adnan lurt, og sikter til at VIF har hatt jumboplassen i eliteserien, mens Skeid leder 1. divisjon.

- Hvem hadde vunnet kampen mellom Skeid og VIF i dag?

- Hehe. Hvis jeg er på banen for Skeid, hadde Skeid vunnet, ler Adnan.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse