Vil bli verdensmester

Store ambisjoner: Peder vil bli verdens beste og muligens møte internasjonal motstand i World Cup B-renn allerede denne sesongen.

For to uker siden ble han Norgesmester for eldre junior. I helgen gikk han inn til 2. plass i Norgescupen. På sikt vil kombinertløper Peder Blaauw Sandell (19) bli best i verden.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Peder Blaauw Sandell mistet ledertrøya i Norgescupen i helgen, men var likevel fornøyd med innsatsen.

Holmenkollen: - Ambisjonene mine på lang sikt er å bli verdens beste kombinertløper, sier Peder og smiler.

– Alle har vel en drøm om det? spør han retorisk.

Det kan godt hende alle gutter ønsker det, men for 19-åringen fra Grefsen er ambisjonene realistiske. Under NM i Steinkjer for to uker siden gikk Årvolløperen inn til sprintgull i den eldste juniorklassen. Og med 2.plass i Norgescupen, ser det lyst ut for den unge kombinertløperen.

– Jeg har vært litt ustabil tidligere i sesongen, mye på grunn av en skade jeg pådro meg i fjor. Men det ser bedre ut nå, mener Peder.

Gull verdt

NM-gullet for to uker siden var en ekstra vitamininnsprøytning for Grefsengutten.

– Jeg er utrolig fornøyd. Jeg hadde som mål om å komme på pallen, men at jeg skulle slå alle de fire gutta som har gått junior-VM, det hadde jeg ikke trodd, forteller han stolt.

Nå håper 19-åringen på å bli tatt ut til World Cup B-rennet i Mo i Rana.

– Ser jeg fremover på resten av sesongen, er målet mitt å få gå World Cup B-rennet. Da kan jeg få målt krefter med utenlandske utøvere og se hvordan jeg ligger an internasjonalt.

Mistet ledertrøyen

Før helgens renn i Holmenkollen, ledet Peder Norgescupen. Men etter 2. plass på sprinten og 6. plass på normaldistansen, har Jonas Nermoen tatt over den gule ledertrøyen.

– Jeg er likevel godt fornøyd med helgen, oppsummerer Peder.

– Hopprennet i går var litt "bingoaktig" hvor vi hadde ulike forhold. Jeg følte jeg hadde uflaks på det siste hoppet mitt, men sånt skjer. Langrennet i dag var bra.

Peder startet med kombinert allerede som 8-åring. På spørsmål om hva som gjør kombinert til en morsom idrett, kommer det klart fra 19-åringen;

– Det er så digg å fly. I tillegg liker jeg jo å gå på ski, så for meg er det kjempebra å kombinere hopp og langrenn, avslutter Peder.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse