ANNONSE
Annonse

Kommentar:

Arbeiderpartiet garanterer å bygge ny barnehage i Bråtenalleen

Bråtenalleen barnehage brant i 2011. Arbeiderpartiet garanterer at det bygges ny barnehage på tomta om de kommer i posisjon. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO

Både Nordre Aker og Oslo Arbeiderparti garanterer at et nytt byråd vil gjenreise Bråtenalleen barnehage, og at midler til prosjektering vil bli lagt inn allerede i budsjettet for 2016, skriver Sissel Ambjør i Nordre Aker Arbeiderparti.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 10.09.2015 kl 09:06

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

1.desember 2011 brøt det ut brann i Bråtenalleen barnehage på Grefsen. Bygningene ble nesten totalskadet. 74 barn i alderen ett til seks år fordelt på fem ulike avdelinger sto uten barnehageplass. Nye løsninger ble funnet i bydelen, men med lengere reisevei og en ny hverdag både for barn og foreldre.

Det er snart fire år siden brannen. Fortsatt ligger tomta der. Tom og forlatt. En meningsløshet i seg selv i en bydel som roper etter ledige arealer for å møte befolkningsveksten.

Det borgerlige byrådet har vedtatt at Bråtenalleen ikke skal gjenåpnes, og diskusjonen har gått om salg av tomta til private aktører. Argumentet er at bydelen allerede har tilnærmet full barnehagedekning, og at det derfor ikke er behov for flere plasser i Nordre Aker.

Arbeiderpartiet forplikter seg ved dette valget til å bygge 3000 nye barnehageplasser i Oslo

Påstanden om full dekning er svært diskutabel, men uansett er jo dette en ubegripelig kortsiktig tankegang. Høyres skolebyråd Anniken Hauglie har uttalt at det ikke blir bygd flere barnehager i bydeler med full dekning. Alle snakker om den veldige befolkningsveksten i Oslo de nærmeste årene. For Nordre Akers del forteller prognosene at bydelen vil vokse fra de nåværende 50.000 innbyggere til 70-75.000 i løpet av de neste 25 årene. Dette vil selvsagt også utløse et stort behov for flere barnehageplasser.

Både Nordre Aker og Oslo Arbeiderparti garanterer at et nytt byråd vil gjenreise Bråtenalleen barnehage, og at midler til prosjektering vil bli lagt inn allerede i budsjettet for 2016.

Deretter vil det bli hurtig framdrift i forbindelse med selve byggingen. Arbeiderpartiet forplikter seg ved dette valget til å bygge 3000 nye barnehageplasser i Oslo i løpet av kommende fireårs-periode nettopp for å møte veksten som vil komme.

Finansieringen skal skje gjennom øremerking av de midlene kommunen får inn i forbindelse med innføring av en moderat eiendomsskatt. For Arbeiderpartiet er dette en stor investering for å ivareta fellesskapets interesser. For andre er det en beskjeden personlig kostnad.

Sissel Ambjør
5. kandidat på Nordre Aker Arbeiderpartis bydelsutvalgsliste

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse