Kommentar: «Bygg turvei på begge sider av Akerselva»

«Dagens turvei brukes mer og mer og den er overlegent det beste alternativet for syklister, joggere og forgjengere. Dette merket vi før sommeren når veien ble forsøkt stengt». FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Det bør stilles krav til utbyggerne av Frysjabyen om å bygge turvei også på vestsiden av Akerselva, skriver Gunnar Rein Olsen i Nordre Aker KrF.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.09.2015 kl 20:17

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Gunnar Rein Olsen, KrFs 1. kandidat til bydelsutvalget. FOTO: NORDRE AKER KRF

Nordre Aker KrF har et forslag som vi mener er svært aktuelt i forbindelse med utbyggingen av Frysjabyen hvor Plan- og bygningsetaten ønsker bedre tilrettelegging for syklister:

Bygg turvei på begge sider av Akerselva fra Frysja og ned til Nydalsdammen.

Dagens turvei brukes mer og mer og den er overlegent det beste alternativet for syklister, joggere og forgjengere. Dette merket vi før sommeren når veien ble forsøkt stengt, og «omkjøring» ble henvist til Frysjaveien og Maridalsveien.

Langs elva er det moderat stigning, men alle andre veier er både lengre og brattere. Vi mener derfor at der bør stilles krav til utbyggerne om å sette av areal til turvei også på vestsiden av elva. Det tror vi er en god løsning både for lokal trafikk og ikke minst for atkomsten til marka fra store utbyggingsområder i Nydalen/Storområdet.

Gunnar Rein Olsen
KrFs 1.kandidat til Bydelsutvalget i Nordre Aker

LES OGSÅ OM AKERSELVA OG TURVEI:

LES OGSÅ

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse