Kommentar: «Få tilbake 55-bussen»

Med et skifte av byråd kan Nordre Aker Arbeiderparti garantere at 55-bussen vil bli fulgt opp i Rådhuset, skriver Terje Olav Moen. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Vi opplever rett og slett vrangvilje fra Ruters side. Det sittende byrådet har hele tiden spilt på lag med Ruter og deres nedleggelse av bussrute 55, skriver Arbeiderpartiets bydelsutvalgskandidat Terje Olav Moen.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Ruters bussrute 55 til Lillo terrasse ble nedlagt for to år siden, og fjernet da et viktig busstilbud for bydelen. Det har vært to vanskelige år for mange beboere i nærområdet. Avstanden til annen kollektivtransport er blitt lang og bratt, ikke minst for eldre og beboere med bevegelsesproblemer.

Vi i Nordre Aker Arbeiderparti har mottatt svært mange henvendelser fra lokalbefolkningen, som har bedt oss gjøre alt vi kan for å få bussen tilbake. Mange snakker om å flytte, fordi de har mistet muligheten til å komme seg ut. Et enstemmig bydelsutvalg har da også arbeidet aktivt overfor Ruter og byrådet for i alle fall å få en minibuss for å dekke det mest nødvendige transportbehovet.

Vi mener at det her må tas mer hensyn til lokale forhold som brukernes alder og tilgang til holdeplasser enn det som er vanlig

Men dessverre - Ruter har vist liten samarbeidsvilje tross gjentatte henvendelser fra oss. Argumentene for fortsatt nedleggelse har vært forskjellige. Noen ganger har vi fått høre at det ikke er trafikkgrunnlag, andre ganger at avstanden til andre forbindelser er innenfor de 600 meter Ruter setter som er norm for avstand mellom hjem og stoppested, og videre at det ikke finnes en forsvarlig snuplass ved endestasjonen. Når det gjelder det siste er forøvrig Grefsen skole positive til at en snuplass kan bygges på skolens område. Men heller ikke dette har fått Ruter til å forandre mening.

Vi opplever rett og slett vrangvilje fra Ruters side og liten interesse for å sette seg inn i den vanskelig situasjonen dette skaper for mange beboere. Det sittende byrådet har hele tiden spilt på lag med Ruter, og gitt sin støtte til trafikkselskapets argumenter mot gjenåpning av bussen. Vi mener at det her må tas mer hensyn til lokale forhold som brukernes alder og tilgang til holdeplasser enn det som er vanlige standarder for etablering av bussruter.

Med et skifte av byråd i Oslo ved kommunevalget kan Nordre Aker Arbeiderparti garantere at saken vil bli fulgt opp med våre partifeller i Rådhuset. Oslo kommune har full anledning til å øremerke midler til en slik bussrute, slik at Ruter ikke kan gjemme seg bak argumenter om dårlig trafikkgrunnlag for rute 55.

Terje Olav Moen
4. kandidat på Nordre Aker Arbeiderpartis liste til bydelsutvalget

MER OM 55-BUSS-SAKEN:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse