Kommentar: Idrettsbydelen Nordre Aker trenger nye anlegg

Nordre Aker Venstre vil ruste opp bydelens idrettsanlegg, skriver Erik Borge Skei og Dag Gaute Gaasemyr. Dette bildet er fra Korsvollbanen. (ARKIVFOTO)

Nordre Aker er idrettsbydelen fremfor noen, og har spesielt stolte tradisjoner innen langrenn og fotball. Venstre går til valg på bedre vilkår for idretten i bydelen, skriver Erik Borge Skei og Dag Gaute Gaasemyr.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.12.2015 kl 15:09

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Erik Borge Skei er leder av bydelens Miljø-, plan- og samferdselskomité, og stiller som bystyrekandidat for Venstre. Her avbildet i aksjon på Grefsen Stadion. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

Se bildet større

Dag Gaute Gaasemyr er bydelsutvalgskandidat for Nordre Aker Venstre. FOTO: VENSTRE

Et bredt idrettstilbud bidrar til gode nærmiljø, og er viktig for helse, integrering og en sunn oppvekst. Forskning viser at fysisk aktivitet virker positivt på barn og unges læringsevne.

Bydel Nordre Aker troner på toppen når det gjelder idrettsdeltagelse, men selv om vi har fått til mye de siste årene, er det fortsatt mangel på anlegg. Det ønsker vi å gjøre noe med i neste bystyreperiode.

Som en del av satsingen på breddeidrett fra Oslo Venstres side, med utbygging av idrettsanlegg over hele byen de neste årene, vil Nordre Aker Venstre følge opp lokalt. Vi har jobbet hardt for et nytt offentlig tilgjengelig badeanlegg i bydelen.

Bystyret har nå vedtatt å bygge nytt hovedbad på Tøyen og tre større områdebad. Ett av disse bør komme i Nordre Aker. Vi har god lokalisering langs T-baneringen. Sogntomta og Nydalen er av de mest aktuelle. Sted besluttes i neste bystyreperiode.

Så må Korsvollhallen ferdigstilles innen 3-4 år. Da får Korsvoll et tilnærmet komplett anlegg. I tillegg må Kollbanen rustes opp. Vi vil også jobbe for en bane for 7-er fotball på Gaustad samtidig som Lyn får rehabilitert sin gamle kunstgressbane på Kringsjå. Nordre Aker Venstre vil også realisere et kunstisanlegg på Skeidbanen. Dette nye anlegget må prioriteres høyere – til glede for barna og Skeid.

Bystyret har nå vedtatt å bygge nytt hovedbad på Tøyen og tre større områdebad. Ett av disse bør komme i Nordre Aker

Til høsten står nytt skianlegg på Linderudkollen ferdig. Det åpner muligheten for å få større arrangementer innen skisport til bydelen.

Venstre vil de neste årene jobbe for å videreutvikle Lyns anlegg på Kringsjå, og bygge ny lysløype fra Sognsvann til Grinda. Dermed får vi koblet hele markasonen fra Hammeren til Sognsvann sammen, lyssatt. I tillegg må vi utvikle nye rulleskitraseer. Veiskulder inn i Maridalen kommer ikke før tentativt 2018, og vi må også se på andre løsninger.

Oslo har tidligere fått kritikk for manglende satsing på idrettsanlegg. Men i Aftenposten 28. juni angir leder i Oslo idrettskrets, Norvald Moe, at det nå er økt gjennomføringskraft. Hele 700 millioner investeres i 2015. For et parti som gikk inn i byråd og overtok ansvaret for idrett fra 2011 er en slik optimisme hyggelig, og må forplikte videre.

Nordre Aker er idrettsbydelen fremfor noen, og har spesielt stolte tradisjoner innen langrenn og fotball. Bydelens idrettslag og mange frivillige fortjener ros. Nå må vi sammen jobbe videre for å gi gode rammevilkår, ikke minst gjennom klubbaserte anlegg. Det vil gjøre Nordre Aker til en enda bedre bydel for aktive unge og gamle.

Ved å satse på et allsidig tilbud innenfor breddeidrett, legger vi også til rette for rekruttering av framtidige topputøvere til idrettsgrener bydelen har hevdet seg i. Venstre går til valg på bedre vilkår for idrett i bydel Nordre Aker.

Erik Borge Skei
Bystyrekandidat Oslo Venstre

Dag Gaute Gaasemyr
Bydelsutvalgskandidat Nordre Aker Venstre

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse