«Sogn og Solvang kolonihager må sikres»

Bente M. Larsen, Arbeiderpartiets BU-lederkandidat, og kolonist på Solvang. FOTO: PRIVAT

Tida går fort. Med det store tomtebehovet til boligformål Oslo vil få i åra som kommer, vil kolonihagene garantert igjen komme under press, skriver Arbeiderpartiets BU-lederkandidat.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.09.2015 kl 21:13

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Jeg registrerer med interesse at verken Høyre eller Fremskrittspartiet i det borgerlig styrte bydelsutvalget i Nordre Aker, ikke har et eneste ord om bevaring av bydelens to kolonihager, Sogn og Solvang, i sine partiprogrammer.

Kanskje kolonihagene er utelatt i de to partienes programmer fordi de tror at de vil eksistere for evigheten?

Ingen bydel i Oslo har tilsvarende grønne lunger i sin midte. Disse kolonihagene, og de andre spredt over det øvrige Oslo, er en fantastisk ressurs for å opprettholde byens grønne arealer til fritid og avkopling.

Og de er ekstremt populære. Som et eksempel: I Sogn hagekoloni er det 204 hytter. I siste søknadsrunde var det 2443 som meldte seg som interessenter i tilfelle noen skulle avslutte sitt hytteengasjement. Det er minimum 10 års ventetid for å få sin lille flekk i en av Oslos kolonihager. Det forteller det meste.

Se bildet større

For veldig mange er drømmen er en liten hytte, med en hageparsell. Midt i byen. FOTO: PRIVAT

Kanskje kolonihagene er utelatt i de to partienes programmer, fordi de tar hagene som en selvfølge, fordi de tror at de vil eksistere for evigheten? Slik er det imidlertid ikke.

Da det borgerlig styrte Oslo i 1999 forsøkte seg på å konvertere kolonihagene til andre formål, utløste det veldige lokale protester. Det endte den gang med at det ble inngått en 25 års festeavtale med Oslo kommune. Tida går fort. Med det store tomtebehovet til boligformål Oslo vil få i åra som kommer, vil kolonihagene garantert igjen komme under press.

Nordre Aker Arbeiderparti har i sitt bydelsprogram programfestet «å sikre at kolonihagene i bydelen bevares». Oslo Arbeiderparti sier det slik i sitt program: «Bevare eksisterende og etablere nye parsell- og kolonihager».

Arbeiderpartiet garanterer med andre ord Oslo kolonihager for enhver kjent framtid. Jeg lurer på om Høyre vil inngå en tilsvarende forpliktelse?

Bente M. Larsen BU-lederkandidat, Nordre Aker Arbeiderparti
Nr. 28 på Arbeiderpartiets bystyreliste

BÅDE HØYRE OG FRP SVARER PÅ ARBEIDERPARTIETS UTFORDING: HVA DE SKRIVER KAN DU LESE HER!

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse