Kommentar: SV vil skrote «aktivitetssone-begrepet» i Marka

Hva vil byrådspartiene med aktivitetssonene, som ikke allerede er mulig å få til i marka med dagens lovgivning, spør Arnodd Håpnes i SV. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA (ILLUSTRASJONSFOTO)

SV vil stå vakt om Markaloven som verktøy for å bruke Marka på en riktig og skånsom måte. Vi sier derfor ja til skroting av begrepet aktivitetssoner!

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.09.2015 kl 16:19

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Arnodd Håpnes er SVs 5. kandidat til BU. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA/ARKIVFOTO

Høyre og Venstre mener handicappede og skientusiaster trenger aktivitetssoner for å få bedre tilgang på Marka, sier de på nab.no og andre steder. Derfor ønsker de å etablere aktivitetssoner.

LES AKTIVITETSSONE-DEBATTEN HER:

Dette er helt feil. Aktivitetssoner har ingen ting med tilrettelegging for ski eller handicappende å gjøre, fordi slik tilrettelegging kan enkelt gjøres i dag, gjennom å bruke Markaloven og de demokratiske prosessene som ligger der.

Hva er det H og V skjuler?

Høyre har lenge ønsket å parkere Markaloven i deler av Marka for å bygge både boliger og andre typer idrettsanlegg innenfor Markagrensa. Hva er det de egentlig planlegger, for eksempel i Grefsenkollen og på Hestejordene, som de ikke vil diskutere åpent og behandle på vanlig måte gjennom Markaloven?

SV ønsker at alle interesseparter skal få delta i arbeidet med tilrettelegging og bruk av Marka, slik Markaloven forutsetter.

SV er mest bekymret fordi H og V verken er enige med seg selv eller hverandre om hva som skal tillates, eller ikke tillates, i aktivitetssonene. Noen ganger sier V at det ikke er noe mystisk, men hvorfor kan man da ikke forholde seg til og bruke Martkaloven, som det etablerte demokratiske og involverende verktøyet?

Andre ganger glipper det ut fra både H og V at man kanskje likevel ønsker å bygge noen ballbinger eller en liten sandvolleyballbane?

Derfor handler aktivitetssonene om å gjøre inngrep i Marka som man ellers ikke får lov til. Høyre og andre har lenge snakket om å bygge ballbinger, og skateboardparker her. SV mener slike anlegg hører hjemme der brukerne bor, inne i byen og ikke ute i Marka.

Derfor frykter vi sterkt Venstre og Høyre sitt kamuflerte råkjør for å snikinnføre bygging av anlegg som ikke hører til i Marka, i det de kaller aktivitetssoner. Dette er både å sette Markaloven til side og å parkere alle andre interessegrupper sine medbestemmelsemuligheter for hvordan Marka skal brukes. De vil gnage i Markagrensa, som i praksis vil bli flyttet.

SV står vakt om Markaloven!

Og når katta mjauer inne i sekken så mener SV det er på tide å åpne den og sleppe ut dyret. Begrepet aktivitetssoner i Marka er og blir en metode for å snikåpne for andre aktiviteter enn det Markaloven tillater.

Derfor ønsker SV å skrote begrepet aktivitetssoner og bruke Markaloven for å gjøre de tilretteleggingene som trengs for å vedlikeholde og eventuelt styrke de Marka-aktivitetene som er etablert og som fortsatt skal foregå i Marka.

Arnodd Håpnes
5. kandidat Nordre Aker SV

Følg Nordre Aker Budstikke og debatten på Facebook!

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse