Kommentar: «Vi trenger sykkelvei i Maridalen»

Det må bli fortgang i å få tilrettelagt Maridalsveien for flerbruk, skriver Terje Olav Moen (Ap). FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Da jeg ble spurt på en valgstand på Stilla nylig om Arbeiderpartiet i bydelen vil kjempe for sykkelveien, svarte jeg selvsagt JA, skriver Terje Olav Moen i Nordre Aker Arbeiderparti.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Sykkelvei i Maridalen har vært planlagt over lang tid og har vært sak i bydelsutvalget i Nordre Aker like lenge. Sånn sett går det like tregt som utbygging av andre sykkelveier i byen. Men her er behovet bredere og det ønskes en løsning for både rulleskibrukere, vanlige syklister og racere. Mens gående jo har fått en flott grusvei fra Brekke til Låkeberget.

Da jeg ble spurt på en valgstand på Stilla nylig om Arbeiderpartiet i bydelen vil kjempe for sykkelveien, svarte jeg selvsagt JA. Det har vi har gjort tidligere og vil fortsette med nå, men det kan bli en utfordring.

Se bildet større

Terje Olav Moen (Ap)

Maridalsveien må være en av de mest brukte veiene i landet til sykling og annen trening, som skal kombineres med bil- og busstrafikk

Det foreligger nå to alternative løsninger, ett med en egen parallell gang/sykkel-vei på 4-5 meter parallelt med eksisterende vei, og et annet hvor veien utvides med en veiskulder på ca. 2 meter på hver side. Det siste er vel kanskje mest realistisk for å ikke å få en for dominerende vei og ta mest hensyn til verneområdet som Maridalen er. Først er dette planlagt til Hammeren, men ønskes videreført helt inn til Skar.

Realistisk oppstart av bygging er først i 2018. Da har det gått over 20 år siden dette først ble tatt opp. Dette til tross for at Maridalsveien må være en av de mest brukte veiene i landet til sykling og annen trening, som skal kombineres med bil- og busstrafikk. Biltrafikken kan være stor på utfartsdager sommer og vinter, noe som skaper farlig situasjoner med en så smal vei.

Når vi ser hvor raskt gang/sykkel-veier bygges andre steder, og hvor bruken er mye mindre, er det merkelig at dette har tatt så lang tid. Hensynet til verneområdet i Maridalen og friluftsinteresser må kunne kombineres med at vi får en sikrere vei for aktivt bruk av myke trafikanter. Vi i Nordre Aker Arbeiderparti vil i hvert fall arbeide for at vi skal få det til!

Terje Olav Moen
4. plass Arbeiderpartiets liste til bydelsutvalget

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse