ANNONSE
Annonse

Nordre Aker Budstikke mener:

«DU avgjør om Nordre Aker kommer inn på Rådhuset»

NORDRE AKER-FRITT: Det sittende bystyret i Oslo Rådhus mangler Nordre Aker-representanter. 13. og 14. september kan du gjøre noe med det. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Det sittende bystyret er så godt som «Nordre Aker-fritt». Det tror vi er uheldig for bydelen, og vi oppfordrer deg til å krysse lokale representanter inn den 14. september. På listene finnes mange kjente ansikter.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 16.09.2015 kl 00:51

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE
Annonse

NORDRE AKER: Vi har bladd i partienes valglister til bystyret, og der finner vi flere kjente navn. Ulrik Imtiaz Rolfsen, Tommy Tee, Erlend Loe, Thomas Hylland Eriksen og Bård Folke Fredriksen er noen av dem du kan stemme på 14. september.

Se listen over alle de lokale representantene fra samtlige partier lenger nede i saken!

Nordre Aker er underrepresentert

Nordre Aker Budstikke satte tidligere i år søkelyset på Nordre Akers underrepresentasjon i bystyret.

I det sittende bystyret er det nemlig ikke en eneste representant som har adresse i bydelen her «øverst i Oslo».

Her kan du lese om hva vi skrev i vår, om at nestleder i Nordre Aker Høyre, Kristoffer Gustavsen, for øyeblikket er bydelens eneste representant i bystyret.

– Det gjør at det ikke er så mye lokalkunnskap om bydelen i Rådhuset, sa Gustavsen, som opprinnelig er fra Grefsen, og har en fortid som leder i ungdomsrådet i bydelen, men som i løpet av siste fireårsperiode har flyttet ut av bydelen. Han har nå bostedsadresse på Frogner.

Høyres Bård Folke Fredriksen, som bor på Kjelsås, ble riktignok valgt inn i bystyret for fire år siden. Men siden han innehar vervet som byutviklingsbyråd, sitter han i byrådet, og er ikke blant de 59 ordinære bystyrerepresentantene.

Viktig med en hånd på rattet

Flere har påpekt at de som velges inn i bystyret fra de ulike partiene er valgt inn for å representere hele byen, ikke bare sin egen bydel.

– Som bystyrerepresentant representerer jeg og er ombudsmann for hele byen! skrev Hermann Kopp (H) i en kommentar til vår oppfølging av saken om få lokale bystyrerepresentanter.

Det er riktig, samtidig tror vi at Nordre Aker tjener på å ha representanter med lokalkunnskap om bydelen i bystyret. Selv om bydelsutvalgets representanter uttaler seg om saker som skal behandles av bystyret, og bydelslagene kan påvirke sitt moderpartis bystyregruppe, er det av stor betydning å ha lokale representanter også der avgjørelsene tas.

Oslo er en by i vekst, og viktige byutviklingsspørsmål, samferdselsutfordringer og skole- og utdanningsprosjekter påvirker vår bydel. Da er det viktig å være med å ha en hånd på rattet, mener vi.

– Den som bor i et område har kanskje større forutsetninger for å bedømme betydningen av grøntområder, trafikk-forurensning, lekeplasser og så videre, sa bystyrerepresentant for SV, Ivar Johansen, til Nordre Aker Budstikke tidligere i år.

– Det er ønskelig at bystyret er representativt, også geografisk. Sammensetningen blir avgjort av partienes lister, men selvsagt også av i hvilken grad beboerne gir ekstra støtte til egne kandidater. Vi vet det har vært kampanjer med kumuleringer i alle fall lengre vest i byen, og selv om man heller bør sørge for dyktige enn kun lokale kandidater, er det nok en fordel om Nordre Aker blir bedre representert enn nå etter neste valg, har Erik Borge Skei (V), sittende BU-medlem og en av Nordre Aker-representantene til bystyret i kommende periode, tidligere uttalt.

Før opp lokale kandidater

Nordre Aker Budstikke oppfordrer deg derfor til å gi personstemmer til bydelens egne representanter til bystyret. Uansett hvilket parti du stemmer på, kan du gi personstemmer til kandidater fra dette eller andre partier. Det gjør du ved å føre opp navnet deres på stemmeseddelen.

Hvert parti har forhåndskumulert de øverste navnene på sine lister. Kandidatene under disse konkurrerer om de øvrige setene partiet får i bystyret. Dermed kan en kandidat på 40. plass likevel få representere sitt parti, dersom mange velgere har gitt vedkommende personstemmer gjennom valget.

Her presenterer vi de lokal kandidatene fra alle partiene som stiller til bystyret:

Arbeiderpartiet

AP: Bente M Larsen Foto: PRIVAT

Arbeiderpartiet har 20 representanter i det sittende bystyret. På partiets liste finner vi Bente M. Larsen (f. 1964), på 28. plass. Larsen er også Nordre Aker Aps 1. kandidat til bydelsutvalget (BU) og partiets BU-lederkandidat.

Øvrige kandidater med adresse i Nordre Aker er regissør Ulrik Imtiaz Rolfsen (f. 1972) på 41. plass, og tidligere Ungdomsrådsleder Maika Godal Dam (f. 1997) på 54. plass.

I tillegg står Jørgen Foss (f. 1989) på 35. plass oppført som Nordre Aker-representant. Foss har imidlertid kunngjort at han er i ferd med å flytte tilbake til Bydel Sagene.

LES OGSÅ: Raymond Johansen: De fleste vil merke svært lite til eiendomsskatten

Høyre

HØYRE: Bård Folke Fredriksen Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Høyre har i dag 22 representanter i bystyret. I 2015 er det partiet med flest Nordre Aker-kandidater på sin bystyreliste, og også det eneste partiet som har Nordre Aker-beboere på forhåndskumulert plass. Dette er sittende byutviklingsbyråd Bård Folke Fredriksen (f. 1967) helt oppe på 4. plass, og Øystein Sundelin (f. 1985) på 8. plass.

Øvrige kandidater er Kristin Vik (f. 1970) på 50. plass. (Vik sitter i bydelsutvalget i inneværende periode, men stiller ikke til gjenvalg i BU). Leder av Nordre Aker Høyre, Øyvind A. Tandberg (f. 1967) på 52. plass, Henning Stene (f. 1944) på 53. plass og Sidsel Kjeldaas Salte (f. 1943) på 65. plass.

LES OGSÅ: Kristoffer Gustavsen: – Eiendomsskatten skaper utrygghet. Halvparten av boligene i Nordre Aker blir rammet

Kristelig Folkeparti

KrF har i dag én representant i bystyret, og har Gunnar Prestegård (f. 1935) på en 8. plass, Sverre Vatnar (f. 1975) på 20. plass, Emil André Erstad (f. 1991) på 28. plass, Morten Magelssen (f. 1978) på 40. plass og Magne Storebø (f. 1975) på en 52. plass.

LES OGSÅ: Med Hans Nielsen Hauge som inspirator i Nordre Aker

Miljøpartiet De Grønne

MDG: Thomas Hylland Eriksen Foto: SILJE EIDE (ARKIVFOTO)

MDG har én representant i det sittende bystyret, men har opplevd mye medvind på meningsmålingene før valget. De har også en målsetning om å komme mannsterke inn i bydelsutvalget.

Til bystyret stiller de med Ida Beth Hald (f. 1958) på en 27. plass, Kristine Schøyen Berdal (f. 1985) på 29. plass, Mattis Ulvang (f. 1990) på 34. plass, sosialantropologen Thomas Hylland Eriksen (f. 1962) på 60. plass og forfatter Erlend Loe (f. 1969) på 64. plass.

LES OGSÅ: MDG om fiendtlig arkitektur: T-banenbenker eller treningsapparater i Nydalen?

Rødt

Rødt har i dag to representanter i bystyret. På sin liste har de Marielle Leraand (f. 1974) på 28. plass, norsk raps «gudfar» Tommy «Tommy Tee» Flåten (f. 1971) på 62. plass og tidligere RV-leder, nå sjef for Litteraturhuset, Aslak Sira Myhre (f. 1973) på 63. plass.

Sosialistisk Venstreparti

SV: Siavash Sangtarash Foto: PRIVAT

SV har i dag fire representanter i bystyret, og er det partiet som har en Nordre Aker-representant lengst oppe på sin liste. Nordre Aker SV-leder Siavash Sangtarash (f. 1982) er partiets 2. kandidat. Han videoblogger seg for øvrig gjennom valgkampen.

Øvrige Nordre Aker-beboere finnes imidlertid ikke på partiets bystyreliste.

LES OGSÅ: Nordre Aker SV: Byrådet vil gnage seg inn i marka med forlsaget til aktivitetssoner

Venstre

VENSTRE: Erik Borge Skei Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Venstre fikk etter valget i 2011 fem representanter inn i bystyret. I 2015 er det den profilerte bydelspolitikeren Erik Borge Skei (f. 1975) som er lengst oppe av Nordre Aker-kandidatene på partiets liste på en 8. plass. Skei er leder av Miljø-, plan og samferdselskomiteen i bydelen, men tar ikke gjenvalg til BU.

Øvrige Nordre Aker-kandidter på Venstres liste er Naomi Ichihara Røkkum (f. 1987) på 11. plass, Else Leona McClimans (f. 1964) på 45. plass og Andreas Skjæret (f. 1990) på 51. plass. Skjæret er også Nordre Aker Venstres førstekandidat til bydelsutvalget.

LES OGSÅ: Nå blir det lys rundt Sognsvann!

Andre partier

Fremskrittspartiet, som i dag har fire representanter i bystyret, er det eneste partiet som ikke har en eneste Nordre Aker-representant på sin liste.

Av partier som de siste fire årene ikke har hatt representanter i bystyret, men som stiller med lister i kommunevalget, har disse Nordre Aker-representanter på sine lister:

  • Demokratene (7. Lillian Oulie, f. 1939 og 8. Per Erik Johansen, f. 1931)
  • Feministisk Initiativ (27. Tuva Syvertsen, f. 1983)
  • Kystpartiet (4. Per Arne Flæsen, f. 1975)
  • Norges Kommunistiske parti (6. Fredrik Røe Brevig, f. 1991)
  • Pensjonistpartiet (8. Ellen-Elisabeth Akre-Aas, f. 1942)
  • Piratpartiet (15. Øystein Røysland Sørlie, f. 1985 og 16. Heidi Hovind, f. 1970)
  • Senterpartiet (8. Morten Lundstein, f. 1947)

NB. Denne oversikten er basert på Oslo kommunes offisielle valgliste. Den finner du her. Vi tar forbehold om feil i oversikten.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

Dette nettstedet bruker cookies

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

En informasjonskapsel er en mekanisme der din nettleser kan ta vare på informasjon den får fra nettsider, for så å sende disse tilbake til nettsidene igjen senere. Dette gjøres automatisk uten at brukeren trenger å tenke på det.

Informasjonskapslene kan ha flere funksjoner, for eksempel å holde rede på innstillinger, hvilken bruker du er logget inn som, hva du har tilgang til, hjelp til å sørge for at du får tilsendt riktig innhold, sporing av annonsevisninger og annet.

Informasjonskapsler gjør det mulig å holde rede på slike innstillinger og annet over tid, slik at informasjonen er lettere tilgjengelig ved gjentatte besøk til nettstedet. Informasjonskapslene brukes også til midlertidig håndtering av brukerspesifikk informasjon når man besøker forskjellige deler av samme nettsted.

To eksempler fra de mange funkjsonene nettstedet bruker informasjonskapsler for å vedlikeholde: Én informasjonskapsel brukes for å huske innstilling for lydstyrke på videoavspilleren, en annen brukes for å huske om du har krysset vekk denne boksen med informasjon, slik at du ikke trenger å se den igjen neste gang du besøker dette nettstedet fra samme enhet som du bruker nå.

Informasjonskapsler lagres automatisk av nettleseren din som små tekstfiler på din datamaskin. Du kan selv endre innstillinger for hvordan informasjonskapsler skal håndteres i din nettleser.

Informasjonskapsler kan leveres av alle typer innhold på nettstedet, både tekstsider, bilder og annet. Informasjonskapslene sendes kun tilbake til det nettstedet du fikk dem fra, ikke til andre nettsteder.

Mange nettsteder, dette inkludert, fungerer ikke som de skal dersom du ikke tillater bruk av informasjonskapsler.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å håndtere tre nivåer av funksjonalitet:

Kritiske informasjonskapsler brukes til å holde rede på brukerinformasjon, tilgang, personlige innstillinger og annet. Uten disse fungerer ikke nettstedet som det skal.

Analyse-informasjonskapsler brukes for å holde rede på trafikk på nettstedet, hvilke deler av det som er mest populært, hvilke deler som brukes mest og annet. Deler av disse er tredjepart informasjonskaplser levert av eksterne tjenesteleverandører. Informasjonskapsler for analytisk funksjon brukes for å forbedre nettstedet (som er under stadig utvikling), men disse er ikke kritiske for nettstedets funksjonalitet.

Annonse-informasjonskapsler brukes av interne og tredjeparts annonsesystemer for å holde oversikt over og spore visninger av annonser.

Det er lovpålagt krav om at denne informasjonen gjøres tilgjengelig for deg som bruker av nettsteder som benytter slike informasjonskapsler.

NewsFlow - Thin AS

Dette nettstedet bruker cookies.