ANNONSE
Annonse

Vil fjerne køene til Oslo musikk- og kulturskole

Kultur- og næringsbyråd Hallstein Bjercke, leder i Oslo Musikkråd Eline Monrad Vistuen og Eivind Lilleskjæret fra Grefsen strykeorkester foran Grefsens flerbrukshall, men ikke minst også kultursal, ved tidligere anledning. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

– Venstre vil fjerne køene til Oslo musikk- og kulturskole, og tilby musikkundervisning til flere barn gjennom samarbeid med kor, korps, orkestre og private, sier byråd Hallstein Bjercke (V).

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.09.2015 kl 17:59

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

OSLO/GREFSEN: Oslo musikk- og kulturskole (OMK) har per i dag omkring 7200 elever, og skal være kommunens ressurssenter for musikk- og kulturopplæring overfor barn og unge. Kulturbyråden varsler nå en betydelig økning i satsningen gjennom OMK.

1800 på venteliste

– Med den befolkningsveksten Oslo opplever nå, er vi nødt til å styrke de unges kulturtilbud ytterligere. I 2014 sto det over 1800 barn på venteliste til kultur- og musikkskolen. Det er altfor dårlig. Venstre ønsker å fjerne denne køen ved å inngå avtale med de private tilbyderne av musikk- og kulturtjenester i byen om ett felles opptak til musikk- og kulturskolen, sier Bjercke.

Opptaket

Han forteller at ordningen skal fungere på samme måte som barnehageopptaket gjør i dag, der du kan søke om plass både i private og offentlige barnehager i ett og samme opptak.

– På denne måten vil vi øke kapasiteten i musikk- og kulturskolen i Oslo og sørge for at alle barna som står i kø får et tilbud enten i privat eller offentlig regi, sier Bjercke.

LES OGSÅ: SV: Kutt i tilskudd kan føre til at hele Den kulturelle skolesekken forsvinner

Bedre samarbeid

Bjercke ønsker også et samarbeid med lokale, frivillige organisasjoner, og tror dette er en god måte å gi flere barn et musikktilbud på, ikke minst i Nordre Aker.

– Bare i denne bydelen finnes det veldig mange kor, korps og orkestre tilknyttet skolene, og det gjøres en helt fantastisk innsats for å lære barn musikk og samspill. Samtidig får barna delta i et sosialt fellesskap. Dette må kommunen støtte opp om, sier byråden.

Ved å samarbeide enda bedre, og stille noen ressurser til rådighet, for eksempel gjennom å tilby kjøp av instruktører gjennom OMK for de som ønsker det, skal arbeidet lettes for foreldre og andre frivillige.

– Det gir mye for hver krone, og kan gi enda flere aktive barn, også i bydeler med mindre ressurssterke elever, sier Bjercke.

LES OGSÅ: Grefsen blir mal for alle nye osloskoler

– Har noe å gå på

Bjercke forteller at det nå jobbes med å få på plass sak om finansiering av barne- og ungdomsorganisasjoner.

– Selv om Oslo har et svært rikt kulturliv og kulturtilbud, har vi noe å gå på, ikke minst når det gjelder tilbudet til barn og unge. Her må vi få til et løft i årene som kommer, sier Bjercke.

LES OGSÅ:

LES MER OM VALGET PÅ NORDRE AKER BUDSTIKKES VALGSIDER!

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse