– Vi vil ta vare på kolonihagene i Nordre Aker

Felleshuset i hjertet av Sogn hagekoloni. En grønn lunge i Nordre Aker. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Jeg registrerer med interesse at verken Høyre eller Fremskrittspartiet i Nordre Aker, har et eneste ord om bevaring av bydelens to kolonihager i sine programmer, skrev Bente M. Larsen (Ap). Hun får svar på tiltale.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.09.2015 kl 21:10

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

SOGN/SOLVANG: Arbeiderpartiets BU-lederkandidat, Bente M. Larsen, etterlyser en aktiv holdning til vern av bydelens to kolonihager, Sogn og Solvang.

– Da det borgerlig styrte Oslo i 1999 forsøkte seg på å konvertere kolonihagene til andre formål, utløste det veldige lokale protester. Det endte den gang med at det ble inngått en 25 års festeavtale med Oslo kommune, skriver Larsen.

Hun minner om at presset på tomter til boligbygging i Oslo er stort, og at det ikke er lenge til festeavtalene går ut.

– Kanskje kolonihagene er utelatt i de to partienes programmer (Høyre og Frp), fordi de tar hagene som en selvfølge, fordi de tror at de vil eksistere for evigheten? Slik er det imidlertid ikke, skriver hun.

Men Høyre og Frp gir Larsen svar på tiltale. Her er hva Høyres og Fremskrittspartiets førstekandidater til bydelsutvalget skriver:

– Nordre Aker Høyre vil ta vare på kolonihagene i bydelen

Se bildet større

HØYRE: Per H. Christiansen. FOTO: NORDRE AKER HØYRE

For meg som er født, oppvokst og bodd i Nordre Aker i over 60 år er det en selvfølge at vi tar vare på alle de grønne lungene vi har i bydelen. Dette gjelder også kolonihagene selv om dette ikke er eksplisitt uttalt i vårt program.

Befolkningsveksten gjør det enda viktigere å verne grøntområdene

Marka, byparkene og kolonihagene er Oslos grønne juveler som gir oss alle som bor i byen, naturopplevelser, mosjon og rekreasjon rett utenfor stuedøren. Gjennom aktiv bruk sørger vi for det beste vernet av våre viktigste rekreasjonsområder.

Kolonihagene er et godt eksempel på slik aktiv bruk. Befolkningsveksten gjør det enda viktigere å verne grøntområdene slik at alle har mulighet til å nyte vår parker, grøntområder, kolonihager og naturen også i fremtiden.

Jeg vil gå i mot et hvert forsøk på å bygge ned våre grøntområder og kolonihager.

Per H. Christiansen
Nordre Aker Høyres BU-lederkandidat

LES OGSÅ: De to skolene er ett t-banestopp fra hverandre, men politisk er elevene dundrende uenige

– Selvfølgelig ønsker Frp å bevare kolonihagene og bevare småhusplanen!

Se bildet større

FRP: Hans A. Kielland Aanesen. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Problemet med Aps boligpolitikk er at de niholder på markagrensen samtidig som de maser på flere boligområder og fortetning som stresser boligprisene i været og gjør det ekstra vanskelig for ungdom å komme inn i boligmarkedet.

Aps eiendomsskatt gjør jo dette heller ikke bedere.

Man må bygge ut Oslo etter planlagt «finger-prinsipp» (etter europeisk mønster) med grønne lunger inn mot sentrum. Dessuten bør man samarbeide om infrastrukturer i omkringliggende kommuner.

Aps skylapp-diskusjon i boligfortetningsspørsmålet gjør jo at de slår seg selv i bakhodet når arealer ikke frigjøres til planlagt boligbygging!

Hans A. Kielland Aanesen Nordre Aker Frps 1. kandidat

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse